PROGRAMMA 2009: ALCATRAZ

In 2009 zal Beatrix’ de velden aandoen met haar nieuwe productie Alcatraz

ALCATRAZ, 2009 programma van Beatrix’ Dum & Bugle corps

Locked Up
De hectiek en boosheid wanneer je wordt opgesloten. Je wilt niet maar moet. Je wordt opgedreven en uiteindelijk wordt je de cel in geduwd en de deur achter je dicht geslagen. Zoveel bravoure als je buiten had, zo klein ben je binnen. Je voelt je verlamd; je kan het niet bevatten. Je kruipt in je schulp en je wacht af. Dan gaat de deur open je wordt meegezogen in het dagelijkse ritueel. Hard werken, in de rij voor je eten staan en afzien. Bijna slaafs onder ga je de dagen. Is dit het leven in de gevangenis?

The Riot
Er is afleiding nodig ander hou je het niet vol. Er wordt een feestje georganiseerd om als uitlaatklep te dienen voor frustraties maar het gaat te ver. Maar niet voor jou alleen, om je heen starten kleine relletjes. Voordat je het weet is er een sneeuwbaleffect en is er ineens een grote oproer. Jij bent daar ongewild deelgenoot van en jij wordt gepakt. Jij wordt afgezonderd in de isoleercel.

Isolation
Jij ben afgezonderd. Je bent alleen en de stilte is oorverdovend. Je leven gaat aan je gedachten voorbij. Je wilt niet gek worden maar het wordt steeds moeilijker. Iedere dag slaat de angst toe en hysterische gevoelens komen op. Je kunt niet meer, je wilt dit niet meer. Je wilt eruit!

Break Out
Je maakt plannen om uit te breken. Zorgvuldigheid ten top. Het lukt je en je wordt achternagezeten. Je ontwijkt de lichten, je hoort de achtervolgers en je voelt de adrenaline stijgen. Lukt het je om voor altijd vrij te zijn???

Gedurende 12 minuten zul je ervaren wat een gevangene ervaart. De machteloosheid, de bravoure en de wil om uit te breken. Ervaar het zelf en meld je aan als lid of kom kijken naar een evenement waar het Beatrix drum & bugle corps haar nieuwe show laat zien.

Locked up- Escape to Paris, Abduction & Absolution
Paralized- Angel, Sarah MC Lachlan
Prison life Working in a coal mine, Harry Connick Jr
Rock the Jailhouse prelude Fugue & Riffs, Leonard Bernstein
Isolation Angel, Sarah MC Lachlan
Break out parts of the movie the rock

Beatrix_2009