CGN/WGI REGIONAL ALMERE

Topsporthal Almere kreeg afgelopen zaterdag een voorproefje van wat het te wachten staat tijdens de CGN Finals op 23 maart.

Van de Jong Beatrix redactie:

Afgelopen zaterdag was er geen repetitie voor de dames van Jong Beatrix. WGI is altijd een contest waar heel veel units aan mee doen en voor de junior class was het dus aan het begin van de middag al showtime. De meiden hebben de afgelopen weken weer hard getraind en er zijn weer flinke stappen gemaakt. Er is nieuwe drill bijgekomen en de bewegingen zijn ook wat veranderd dus weer extra spannend om aan het publiek te laten zien.

Jong Beatrix’ vertrok om 11.30 uur richting de sporthal Almere. Toch allemaal weer wat nerveus, maar spanningen horen er nu eenmaal bij. Nadat de make-up, haren en de uniformen weer goed zaten was het tijd om naar de opwarmhal te gaan. Het was een goede warming up. De meiden straalden zekerheid uit en ze voelden zich, meer dan in Aalsmeer, op hun gemak. Helaas kreeg onze Iris tijdens de opwarming een rifle op haar duim, waardoor ze zo vlak voor het optreden nog snel naar de EHBO post moest. Iedereen was flink geschrokken maar de show must go on.

Om 14.00 uur was het showtime. Het was een goede show, maar  met veel individuele fouten. Dit soort shows horen  er ook tussen, maar daar kunnen we met z’n allen weer van leren en geeft weer een extra boost om het volgende keer nog beter te doen. De kinderen en de staff waren tevreden, want er ging ook een hele hoop goed. Zeker bij WGI is het altijd spannend hoe het product beoordeeld wordt. Tijdens de prijsuitreiking werd jong Beatrix 6e met 70,4 punten. We waren blij met het behaalde resultaat.

Na het omkleden en met z’n allen gezellig wat  te hebben gegeten was het tijd om met z’n allen op te tribune de andere units aan te moedigen. En dan vooral Beatrix’ Indoor Percussion en Beatrix’ Winterguard. Het was een lange maar gezellige dag.

Van de Beatrix’ Indoor Percussion redactie:

Voor het percussion van Beatrix’ was het een bewogen weekend. Op vrijdag avond begon de jonge groep met een training in de Hilversums Meent. Grote chuncks werden aangepakt om op te frissen en te verbeteren voor de contest een dag later. Ook werd er gewerkt met de pitversterking die het afgelopen zaterdag heeft laten afweten. Het was een repetitie waarbij niet alleen het geluid werd gefixed maar ook grote delen van de show meer verhaal kregen. Zo is er aan het begin van de show een uitleg toegevoegd en eindigt de show met geheimzinnige codes die verwijzen naar recent en toekomstige Beatrix’ producten zoals het zomer programma “thirteen”.

Dertien is ook het ongeluk cijfer en dat was de volgende dag snel duidelijk. Na een goede warm-up volgende de contest. Waar vlak daarvoor de pitversterking het wederom liet afweten. Kosten nog moeite werden gespaard om dat zo snel mogelijk te repareren maar het mocht niet baten. Een mindere fijne ruis door de show heen was het gevolg. Dat het programma van een extreem hoog niveau is blijkt ook tijdens de uitvoering waarbij de drill en muziek nog niet altijd even machtig is. De jury beloonde de groep met 74 punten.

Om zoveel mogelijk punten te scoren in de avond werd er in de middag gerepeteerd. Werd de geluidsinstallatie volledig uit elkaar gehaald en opnieuw ingesloten en werden de eerste jury tapes beluisterd. Het was duidelijk dat dit niet de dag van het Indoor Percussion zou worden. De groep kreeg de kans om een uur lang te trainen met het jury team waar veel duidelijk is geworden over de knelpunten. Deze zijn niet meer voor de avond te realiseren en ondanks een redelijke run waarbij diverse issues nier meer voorkwamen kon de jury het niet belonen met een hogere score dan 72.

Op zondag was het tijd om alle aandachtspunten van de jury te verbeteren. Nieuwe visuals toe te voegen en vooral stukken die niet blijken te werken zo snel mogelijk te schrappen zodat komende contest weer een Beatrix’ contest kan worden!

Van de Beatrix’ Winterguard redactie:

Beatrix’ Winterguard staat het gehele seizoen al als enige deelnemer in de World Class. Competitie is er niet, maar individuele competitie is er zeker. De leden proberen ieder contest een stukje meer te geven en zullen ervoor zorgen dat ze keer op keer een goede show zullen neerzetten. Scores maken niet uit, het gevoel van een beste show aller tijden zal overheersen.

Ook in Almere blijkt dat “I AM” een technisch, emotioneel en moeilijk staaltje winterguard is. Hoewel de leden het beste van het beste proberen te geven kwam dat er ook in Almere nog niet helemaal soepel uit. Emoties lijken steeds meer van de grond te komen, maar het technische boek leed hier iets onder.

Contest Almere werd gebruikt om video opnames te maken die worden gebruikt voor plaatsing bij de Winter Guard International Championships. Omdat CGN ervoor heeft gekozen geen officiële WGI Colorguard Regional te organiseren is het van groot belang dat er een video wordt ingestuurd om op deze manier een plaatsje tijdens de prelims van WGI te bemachtigen. In 2011 werd de groep gepromoveerd naar de World Class, waarna ditzelfde gebeurde in Amerika, ook na het zien van de tape die werd gebruikt op dat moment. Welke plaatsing we dit jaar krijgen is nog even afwachten, binnenkort hopen we daar meer informatie over te ontvangen.

Ben jij benieuwd hoe het is om met de leden én staff van de Beatrix’ Winterguard te werken? Kom dan ook op zondag 3 maart 2013 naar het hoge Noorden om daar aanwezig te zijn bij de winterguard clinic die de vereniging zal organiseren. Meer info volgt op deze website! Stay Tuned!

Colorguard.org recensies:

Jong Beatrix gaat er stevig tegenaan dit jaar. Na een goede start in Aalsmeer gebeurde wat je van de Hilversummers kunt verwachten….ze groeiden flink door. Dus moet iedereen rekening houden met deze club. Zoals elk jaar! 6e | 70.4

Beatrix’ Indoor Percussion sloot de Prelims af. De lat was hoog gelegd door hun voorgangers, maar de Hilversummers legden zelf misschien nog wel hoger. Een bijzonder snel programma, wat hard lopen betekende voor het backfield, maar ook de pit liet zien over het nodige tempo te beschikken. 5e | 74.2

Als je op het geluid afging, had Beatrix’ Indoor Percussion een prima tweede optreden vandaag. De club had in Aalsmeer en in Prelims wat problemen met de versterking, maar nu dat klopte, kwam de de Da Vinci’s Secrets show meteen ook een stuk beter uit de verf. 5e | 72.9

Beatrix´ had ook in Almere geen concurrent in de World Class. Maar het was voor de Hilversummers geen enkel probleem om een topshow neer te zetten. Het universele thema van ´I am´ wordt door Beatrix´ op een unieke manier gebracht. 1e | 70.1

Drumcorps.nl recensies:

Beatrix’ was de enige deelnemer in de World Class en scoorde 70.10 punten. Dat was meer dan de vorige contest in Aalsmeer, maar minder dan de 70.50 punten die de guard uit Hilversum op 19 januari in Drachten scoorde. Die score (70.50) blijft vooralsnog de hoogste score voor Beatrix dit seizoen.

Zaterdag 2 maart zal Beatrix’ Winterguard en Jong Beatrix Winterguard te zien zijn in Wageningen. Vervolgens zal de gehele vereniging te zien zijn in Drachten, waar het allerlaatste reguliere contest wordt georganiseerd op 9 maart. Daarna zullen alle afdelingen extra hard werken om het eind resultaat te kunnen laten zien op de laatste dag van het CGN Seizoen: 23 maart CGN Championships in Almere.

Mailen voor CGN Finalskaarten naar onze vereniging heeft geen zin. Ook de Vereniging Beatrix’ Korpsen heeft geen kaarten meer tot haar beschikking.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: Arjen Scholl