#TBF: ALLENTOWN 2004

Vanavond is het zover. Allentown, PA! De laatste krachtmeting waar de gehele top van DCI aanwezig is voordat het hele circus naar Indianapolis afreist.

10 jaar geleden was Beatrix’ daar zelf bij. Wat volgens velen de DCI shows der shows is was voor Beatrix’ één van de hoogte punten tijdens de DCI tour in 2004. Tijd voor een FlashBack Friday!

Vrijdag 23 juli 2004
Vrijdag, de dag van Allentown. De dag begon met een korte ochtendrepetitie van twee uur. Er werd weer keihard gewerkt om het geheel muzikaal te verbeteren. Na een heerlijke maaltijd van onze chefkok was de hele club klaar om te vertrekken naar Allentown. Een lichte spanning was voelbaar onder de leden, want dit is toch één van de grootste, bekendste en oudste contests van DCI.

Eenmaal aangekomen kon ons optreden helaas niet doorgaan vanwege aanhoudende regen en onweer. Hierdoor werd de contest enige tijd stilgelegd. Omdat de organisatie het zeer vervelend voor ons vond, dat wij deze avond niet mee konden doen, boden zij ons aan om de volgende avond terug te komen en alsnog aan de competitie deel te nemen. Lichtelijk aangeslagen als we waren, ging het corps door deze mededeling toch nog met een goed gevoel terug naar de housing in Phoenixville.

Zaterdag 24 juli 2004
Weer naar Allentown! Het blijft toch uniek voor een corps uit Nederland om hier te mogen deelnemen aan een van de grootste events van DCI. Het hele corps was er klaar voor. Maar eerst moest er ook iets gebeuren dat ook heel belangrijk voor bepaalde gemoederen is: de was.

Er waren in Phoenixville gelukkig twee wasserettes, want ook dit is en blijft een aparte happening. 140 man wil tegelijk in een zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk kleren wassen. Met de inzet van de camper, vans en zelfs de truck was dit een zeer gezellige bezigheid en rook het weer lekker in de gymzaal. Voordat we weer zouden vertrekken naar Allentown kregen we nog spaghetti te eten. Het mag nog een keer gezegd worden dat de maaltijden echt fantastisch zijn.

De rit naar Allentown verliep zeer voorspoedig en de voorbereiding in het aangrenzende park van het stadion kon beginnen. Bij alle groepen was de wil om goed te presteren erg groot. Het publiek hier is razend enthousiast, maar zijn ook kritisch. Entertainen is wat ons te doen stond.

De show ging echt heel goed. De energie die alle leden in de show staken, kwam rechtstreeks over op het publiek. Het publiek van Allentown was erg onder de indruk van de prestatie die er werd neergezet. Tijdens de show waren er veel momenten waarop het publiek enthousiast reageerde en na de laatste noot stond het publiek zelfs op de banken. Dat is waar we het dan allemaal voor doen. Voor een uitzinnig publiek je allerbeste prestatie neerzetten wat je op dat moment kunt. Voor het korps was dit een geweldig moment om mee te maken.

Als een kers op de slagroomtaart werd aan de drumline gevraagd of ze tijdens de Olympic Retreat alle corpsen het veld op wilden spelen. Het antwoord kunt u zelf wel raden. De drumline speelde (op de 50 yardline) de top van DCI het veld op. En alsof het nog niet gekker kon vandaag scoorden we 72.80. Ten eerste is dit een prachtige score om verder mee op tour en in competitie te gaan en een record van Beatrix.

Allentown staat in ons geheugen gegrift als een prachtige drum corps stad waarbij wij het voorrecht hebben gekregen om dit jaar een extra stempel op een fantastische avond te zetten. Het draaien van een fantastische show als enige Divisie II korps, het spelen van ‘America/O Canada’ met alle andere drumcorps en dan natuurlijk de percussion die alle eerste divisie korpsen het veld op mocht spelen. Een ultieme drumcorps ervaring die als bijzonder hoogtepunt in de tour van 2004 de boeken in gaat!

Kijk hier voor de recaps van de 2004 editie link.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: Beatrix’ 2004 PR department