TAPTOE DUIVEN

Afgelopen weekend mocht Beatrix’ weer haar eerste performance geven na de zomervakantie, zij deed Taptoe Duiven aan.

Uiteraard werd er eerst gerepeteerd. De dag begon met veel regen maar dit werd naarmate de dag vorderde minder en ’s middags was er zelf volop zon. Na de repetitie gingen alle leden uiteen naar verschillende huizen om te eten en te douchen. Om 18.00 uur vertrok de bus voor een rit van ongeveer een uur. Een busrit die vaak nuttig wordt besteed met het doen van haren en make-up en het doornemen van wat nootjes of visuals en sommigen gebruiken de tijd juist om heel even bij te komen en zich op te laden.

De groep kleedde zich bij aankomst gauw om in half uniform om uiteen te gaan in secties en de warming-up te doen. Daarna verzamelde iedereen zich bij de truck en was het al gauw showtime. Helaas was het veld niet ruim genoeg om de show in volle formaties op te voeren. De breedte was goed te doen maar in de diepte liep het veld tot iets dieper dan de 1e hash. Maar je zag iedereen zijn beste beentje voor zetten om er als team het beste van te maken. Ondanks de drill zag de show er goed uit. Er is de laatste weken hard gewerkt om Cyborg completer te maken, bijvoorbeeld met veel nieuwe visuals en gepimpte drums Daarnaast is er drill en muziek veranderd, zijn er samples toegevoegd en ook muzikaal maakt het corps goede ontwikkelingen door. De guard is inmiddels helemaal ingevuld met dans en materiaal en ook de open spots zijn opgevuld bij zowel guard als brass. Het product Cyborg krijgt steeds meer vorm en de leden beginnen zich ook steeds meer in te leven in hun rol.

Verslag korpsmuziek.nl: Beatrix’ Drum & Bugle Corps De muzikanten brachten in Duiven de show Cyborg. Een geweldig optreden, vol muzikaliteit en elektronische Jingles. Het corps speelde de show over de breedte van het terrein. Het verhaal van de Cyborg, griezelig en mooi kwam duidelijk naar voren en het publiek in Duiven wist dit te waarderen met luid applaus. Ritmisch, muzikaal en bijzonder mooie figuren in een mooie samenhang. Dit verwacht je van Beatrix en dit krijg je ook! Vol passie gaven de muzikanten alles (alsof hun leven er van afhing) in de strijd tegen de Cyborg!

Alle foto’s van dit optreden kunt u hier vinden.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: Arjen Scholl