TAPTOE HELLEVOETSLUIS

Tussen al het drumcorpsgeweld in van DCN Finals en DCE Finals mocht Beatrix’ dit weekend nog haar opwacht maken bij Taptoe Hellevoetsluis.

’s Morgens werd er nog een paar uurtjes gerepeteerd waarna de hele stoet vertrok naar Hellevoetsluis. Overdag werd er een parade gelopen met tussendoor concertjes op verschillende pleinen.

Hierna mocht iedereen genieten van een zeer goed verzorgde barbecue, waarna de warming-up startte. Rond half 10 was het showtime.

Een spectaculair gezicht met alle lichteffecten en een goedgevulde tribune. Visueel had de groep moeite haar beste show neer te zetten, maar muzikaal was het een goede stap richting DCE. Het publiek genoot enorm en velen klampten nog even een lid aan om zijn of haar complimenten te uiten.

Deze dag was voor een aantal kinderen erg bijzonder. Het zijn Jong Beatrix leden die een dagje mee mochten met “de groten” om eens te proeven hoe het er bij Beatrix’ aan toe gaat. Zij wilden graag hun ervaringen delen en hebben leuke verslagen geschreven:

Myrthe: Ik ben zaterdag 20 september mee geweest naar de taptoe van Beatrix’. Ik vond het erg leuk om mee te maken ook omdat het heel anders is dan Jong Beatrix. Ik ben vooral mee geweest met de brass omdat ik zelf trompet speel. Het was wel leuk om te zien hoe zo’n dag gaat. We gingen om kwart voor twaalf weg bij Sherpa in de bus. Het was erg gezellig en rustig in de bus. Daarna gingen ze omkleden om daarna weer in de bus te stappen naar het startpunt van de parade.

De brass ging daar even opwarmen en daarna vertrokken ze. Ik heb de hele parade mee gelopen naast het corps, dat was wel leuk om te zien hoe die parade gaat. Toen ze klaar waren gingen we barbecuen en daarna gingen ze opwarmen voor de taptoe. Toen ze klaar waren met het opwarmen gingen we naar het taptoe veld.

Het is wel een heel ander soort show dan de andere corpsen die daar waren. Na het omkleden gingen we weer de bus in. De terugreis was erg rustig omdat veel mensen gingen slapen. Het was een hele leuke dag om mee te maken, ik heb nu wel zin om na volgend seizoen naar Beatrix’ te gaan. 

Valery: Met de parade liepen Myrthe, Bram en ik naast Beatrix’ en dit was best grappig want normaal gesproken loop ik zelf een straatoptreden. Bij de 1e & 2e stop speelden Beatrix’ een paar liedjes en liepen ze weer door. Het laatste stuk heb ik samen met Myrthe en Danielle gepraat over Beatrix’ en vanalles. Dit was erg leuk!

’s Avonds bij de warming up ging ik mee met de guard. Ik mocht de lichamelijke warming-up meedoen en dit ging me nog best goed af. Ik heb terwijl de guard aan het opwarmen was met equipment heel veel met de staff gepraat en andere mensen eromheen. Bij de show mochten ik, Bram en Myrthe vanaf de zijkant kijken. Dit is wel compleet anders dan wanneer je recht voor de show zit en hoog. Maar nog steeds heel gaaf!

Op de terugweg in de bus sliepen een paar mensen en was het erg rustig. Deze dag vond ik heel erg leuk en ik ben iedereen heel erg dankbaar dat ze mij hebben geholpen door deze dag heen. Ik heb heel veel geleerd van deze dag en ik zou zo nog een keer mee willen gaan.

Alle foto’s van deze dag staan op onze Flickr pagina.