DCE FINALS VERSLAG

Het seizoen is alweer om, de DCE Championships hebben weer plaatsgevonden en zowel Jong Beatrix als Beatrix’ hebben goede zaken gedaan.

De dag begon voor Beatrix’ al vroeg, zij vertrokken om 8.00 uur met een volle bus richting Kerkrade. Beatrix’ had ’s middags al haar prelims show (Cyborg) en moest dus op tijd aanwezig zijn. Na de welbekende warming-ups gaf ze haar eerste performance van de dag. Het ging echt niet slecht maar de groep heeft betere shows gedraaid. Na de prelims stond Beatrix gerankt als 5e met een score van 81.6 punten.

Jong Beatrix had helaas last van een fikse vertraging. Na een lange rit met de bus begonnen de leden enthousiast aan hun opwarming die door de vertraging helaas wel erg kort was. Maar de leden gingen ervoor en eenmaal alle ritmes en dansjes weer in de vingers, was het tijd om vooraf te toosten op een goede afloop van deze ‘grande finale’. De brass gaf iedereen nog even extra kippenvel door hun warming-up in een cirkel te laten horen, waarna het dan eindelijk showtime was.

Voor de allerlaatste keer knalden de jongens en meiden op het veld met It’s all in the game. Enkele leden deden, naast het bespelen van hun instrument, weer push-ups, ballen gingen over het veld, radslagen werden gedaan en natuurlijk ook weer de hakka.

Niet lang hierna was het tijd voor de retreat. Jong Beatrix heeft de 3e plek behaald! Daarnaast werden de secties front ensemble (xylofoon) en colorguard (dansen met vlaggen en andere materialen) beloond met een 1e plaats. Na de welbekende groepsfoto’s op de trappen kon het uniform uit, de patatjes erin en weer terug naar het stadion om grote zus Beatrix’ aan te moedigen. Zwaaiend met pompoenen schreeuwden de kinderen hen toe.

’s Avonds mocht Beatrix’ voor nog een allerlaatste keer haar show vertonen voor publiek en jury. Na de wat magere show van die middag zette dan ook iedereen zijn en haar tanden erin en gebeurde er iets magisch. De groep spatte van het veld af en er werden veel minder foutjes gemaakt. Na de show veel tranen, van trots. Veel juichkreten, van opluchting. Ze hebben laten zien wat ze in hun mars hadden en dat was het doel. Iedereen was enorm tevreden, los van de scores die nog moesten komen. Maar ook die mochten er zijn. De groep behaalde wederom een 5e plaats, een plek hoger dan in 2013 en de score was ook aanzienlijk hoger dan die van vorig jaar. De vereniging zit in de lift en het harde werken werd beloond!

Naast de algemene prijzen vielen er ook per afdeling prijzen te winnen. De guard wist in haar sectie de High Auxiliary award in de wacht te slepen en werd 1e van Europa! Het is een prachtig jaar geweest met mooie resultaten en overall een goed gevoel.

Over twee weken beginnen de trainingen voor de twee nieuwe shows alweer. De thema’s voor de winterguard en voor de zomershows van 2015 worden binnenkort bekend gemaakt. Maar nu eerst nog even nagenieten van het succes van It’s all in the game en Cyborg!

Mocht je interesse hebben om volgend seizoen ook deel uit te maken van één van de afdelingen van Vereniging Beatrix Korpsen of wil je vrijblijvend een kijkje komen nemen, kom dan langs op onze Open Dag. Voor Jong Beatrix verwijzen we u graag naar de informatie op de lidmaatschapspagina.

Alle foto’s zullen uiteraard weer worden gepubliceerd op onze Flickr pagina.
De videobeelden zullen wij zo spoedig mogelijk publiceren op onze website en Facebook.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: Arjen Scholl