GUARDS VEROVEREN EUROPA

Afgelopen zaterdag werd de winterguard van zowel Jong Beatrix als van Beatrix’ gekroond tot beste van Europa in hun classe.

Tijdens de Winter Guard International (WGI) in Almere streden zo’n 50 groepen uit binnen- en buitenland om de eerste plek. Jong Beatrix startte de dag al vroeg door eerst nog te trainen in Hilversum. Eenmaal in Almere kleedden ze zich snel om, zodat ze op tijd klaar zaten op de tribune om grote zus Beatrix’ aan te moedigen die in de voorronde haar show ‘Untitled’ neerzette.

De leden van Beatrix’ konden lekker uitslapen en arriveerden rond half 1 bij de Topsporthal te Almere. Vrijdagavond startte de goede vibe al en deze was er zaterdag direct weer. De leden hadden er enorm veel zin in en dat vertaalde zich in een show die van het veld spetterde. De groep moest ‘over het muurtje gaan’ en dat lukte hen. De groep was al erg tevreden over deze stap maar toen bleek dat zij na prelims eerste stonden was dat natuurlijk een enorme boost en bevestiging.

Om 16 uur was het showtime voor Jong Beatrix. De vele rekwisieten werden in no-time op de vloer geplaatst, strandhut, handdoeken, strandballen, luie stoelen en natuurlijk surfplanken. De show Surf’s Crazy sprankelde weer van de vloer, waar het enthousiasme vanaf spatte.

En dat zagen de juryleden ook! Na een spannende prijsuitreiking (Olympic Retreat) werd uiteindelijk het verlossende woord gesproken: Jong Beatrix is in de Cadet class de beste van Europa!

Recensie CGN: En we begeven ons op witte stranden, prachtige golven en al wat niet meer. Jong Beatrix Winterguard uit Hilversum laat ons meesurfen op heerlijke muziek. Met Surf’s Crazy nemen we een kijkje op het surfstrand waar de leden een waar feestje beleven en de grootste lol hebben. 1e | 68.69

’s Avonds kreeg Beatrix’ nogmaals de kans om het enthousiaste publiek te mogen vermaken. Bestond de show ’s middags uit wat ups en downs, nu was de show steady daar tussen in. Dit resulteerde dan ook in ongeveer dezelfde score als de middag maar wederom een tevreden gevoel. De stap die die middag was gezet, was behouden en daar is de groep en staff trots op. Tijdens de retreat steeg de spanning. Zou Beatrix’ zusje Jong Beatrix kunnen evenaren? Ja, ook Beatrix’ Winterguard werd Europees Kampioen!

Recensie CGN: De show Untitled van Beatrix’ Winterguard wordt op een geweldige manier weergegeven, het niveau binnen de groep is hoog. Het begrip vlaggen in een gymzaal doet zijn naam eer aan. Geen moeilijk gedoe gewoon lekker vlaggen, rifels en sabels gooien kijken. 1e | 78.50

Open repetitie Beatrix’
Wil je ook meetrainen met de Europese kampioenen? Dat kan zondag 15 maart in Hilversum. Beatrix’ heeft dan een open repetitiemiddag van 12 tot 16 uur in Sporthal Kerkelanden. Entree is gratis en aanmelden kan op info@beatrix.org. Meer informatie lees je hier.

Meer verslagen en scores zijn te vinden op de site van Colorguard Nederland.
Meer foto’s zijn te vinden op onze Flickr pagina en op de site van Roland Kessel.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: Arjen Scholl, Roland Kessel & Pascal Dorland