PROGRAMMAPRESENTATIE / ROLAND KESSEL ERELID

De traditie is een jaar doorbroken geweest, maar zaterdag 16 april zijn de Beatrix korpsen weer verder gegaan waar ze waren gebleven met de jaarlijkse programmapresentatie van Beatrix’ en Jong Beatrix.

Om 16.00 uur was het op de Neuweg al een lekkere drukte, en vooral een zenuwachtige drukte; want beide corps stonden klaar om voor het eerst delen van hun nieuwe programma aan familie en vrienden te laten horen en zien. Jong Beatrix trapte af, en liet ondermeer de nieuwe slagwerk cadans horen, en grote delen van het uitdagende programma ‘Inside Out’. Het plein op de Neuweg is te klein voor de complete show, maar een paar elementen hiervan kon JB toch al laten zien. Het was nogal winderig en dat is op de opnames soms te horen, maar we wilden deze toch graag met u delen.

De middag werd op een bijzondere manier onderbroken met een toespraak van Natasja Versteeg (coördinator Jong Beatrix) voor een bijzondere man. Roland Kessel. Begonnen bij Jong Beatrix als spelend lid, later bestuurslid, onze ‘papier-man’, en één van de kopstukken van ‘Stichting Vrienden van Jong Beatrix’. Roland is hiermee zeer verdiend voorgedragen als erelid van onze vereniging.

 26385030262_06a8440499_o

Hierna was het de beurt aan Beatrix’, die zo mogelijk nog wat zenuwachtiger het veld betrad dan hun jonge collega’s. ‘B2 The Future’ is de naam die de lading van deze show prima dekt. Muzikaal staat het al lekker en is de bekende Beatrix’-sound goed herkenbaar. Dat het inmiddels regende maakte eigenlijk niemand uit, want hier stond vooral een groep mensen die weer plezier hadden in wat ze deden, en dit prima konden overbrengen op het publiek dat er zichtbaar van genoot.

Jong Beatrix haar agenda staat lekker vol; de eerstvolgende optredens zijn op 27 april tijdens de Fietsoptocht in Soest en op 30 april bij de Sloepentocht in Loosdrecht.

Wil je graag de show van Beatrix’ live zien en horen, dat kan. Zij doet volgende week mee aan Soundsport, tezamen met allerlei andere corps die deelnemen aan de Indoor Music Games. En natuurlijk mag je Juliana en Johan Friso hun programmapresentatie niet missen. Er zijn nog enkele tientallen kaarten verkrijgbaar, dus wees er snel bij! Op 27 april zal Beatrix’ traditiegetrouw optreden voor Koningsdag.

Het weekend werd door Jong Beatrix afgesloten door het helpen bij de City Run, Beatrix’ danste er op los tijdens het Finalsfeest van de winterguard.

IMG-20160417-WA0000

Alle foto’s zijn te vinden op ons Flickr account. Deze zijn gemaakt door Arjen Scholl.