BESTE BRASS EN PIT VAN EUROPA

Tijdens het Europese Kampioenschap 2016 in Kerkrade heeft Jong Beatrix de 2e plaats behaald. Met de secties brass en front ensemble (pit) werden ze zelfs tot beste van Europa bekroond.

De groep, bestaande uit 48 kinderen, zette haar show Inside Out het hele seizoen al vol overtuiging neer op de Nederlandse én Duitse velden. De kijker werd door de kinderen meegenomen naar de meest bijzondere plek van allemaal: het hoofd. Met afwisseling in muziek, dans en kleuren speelde Jong Beatrix in op de verschillende emoties die zich daar afspelen. Boze buien, verdrietige ogenblikken, bange momenten en vooral vrolijke uitspattingen kwamen voorbij.

Beste van Europa
Begin september werd Jong Beatrix eerste tijdens het Duitse kampioenschap in Hameln en sleepte ze alle sectieprijzen in de wacht. Om de prijs van beste brass en beste pit op Europees niveau te behalen is natuurlijk de kers op de taart. Daarbij komt ook nog dat Jong Beatrix sinds 2008 niet meer zo’n hoge punten score heeft behaald, namelijk 79.00 punten!

dsc_5774           dsc_5784dsc_5977          dsc_5928

Sponsoren bedankt!
Deze resultaten zijn mede mogelijk gemaakt door de hulp van vele vrijwilligers, de sponsoren van de muziekinstrumenten, zoals Adams, Vic Firth, Pearl en Zildjian, de Albert Heijn vestigingen Kerkelanden en Gijsbrecht in Hilversum, restaurant De Griffel uit de Bilt én alle mensen die hebben geholpen met het inzamelen van statiegeldflessen om de reizen te bekostigen.

dsc_5995

Optredens
Komende maanden zal Jong Beatrix bij diverse evenementen te zien zijn. Aanstaande vrijdag is ze al te zien bij de Lampionnenoptocht van  Speeltuinvereniging Het Erfgooierskwartier, waar iedereen welkom is om achter ons aan met een lampion mee te lopen.

jong-beatrix_kerkrade-2016_groep

In november verwelkomt de groep traditiegetrouw in diverse plaatsen Sinterklaas weer, waarbij we dit jaar ook in Amersfoort onze opwachting gaan maken. Houdt onze website en Facebookpagina in de gaten voor exacte locaties en tijden.

Tenslotte feliciteren we Jong Jubal met het kampioenschap van DCE. We gaan volgend jaar graag de competitie weer aan op de velden!

Kijk voor het volledige album van DCE Kerkrade op onze Flickpagina.


Foto’s zijn gemaakt door Roland Kessel en Pascal Dorland.