BEATRIX’ 2017, MODERN TIMES

Bij deze het langverwachte bericht met informatie over het zomerseizoen.

Op het ogenblik zijn de verschillende winter units heel druk om hun programma’s in te studeren of om hun programma te verbeteren. De Beatrix’ guard is al hard bezig zich weer te bewijzen in de open klasse van CGN. En wat een respect voor deze dames, die weer bezig zijn om Beatrix’ op de kaart te zetten. Beatrix Winds is hard bezig geweest om het programma te verbeteren en op zondag 19 februari hebben zij hun programma getoond aan de achterban. Ook de leden van EuropeanX hebben hun try out die dag gehouden. Op deze manier doen zij veel ervaring op voor de komende seizoenen van Beatrix’. Geweldig is om te zien hoe de leden die vorig jaar nog liepen bij de mallets van Jong Beatrix het nu zo goed doen bij European X. Dit alleen was al de trip naar Almere waard, maar als je zag hoe Sammy, Jasper en Robin het doen in de drumline, kun je een stukje zien van wat er mogelijk is in het zomer seizoen. Heb je de try out gemist? Kom dan aanstaande zaterdag naar Almere voor de eerste echte performances van deze twee units binnen de CGN competitie dit seizoen.

Zomer 2017

Want daar gaat deze tekst over. Wat gaan we doen? We hebben een plan van aanpak gemaakt om het komende seizoen goed beslagen de velden op te gaan. Het plan is dan ook om het Winds programma genaamd Modern Times uit te bouwen tot een volledige show. Gezien het succes van het Winds programma gaat dit heel erg gaaf worden. Je kunt zelf het resultaat komen bekijken op de contesten. Doordat de horns hierdoor al een groot deel hebben ingestudeerd kunnen we dus makkelijk opschalen naar een geheel programma. Dit doen we door stukken in te passen in het programma van de Winds show. Vooral het invoegen van de drums en guard zal het programma nog mooier maken.

Repetitie

Ons repetitieschema zal hetzelfde opgebouwd zijn als het Winds repetitieschema. Dit houdt in dat we om de week gaan repeteren op een vrijdagavond en een zaterdag. Het schema is als bijlage bijgevoegd. Na de vakantie zullen we elk weekend repeteren. In het paasweekend en de donderdag en vrijdag voor finals zullen we repeteren.

Opbouw

Zoals reeds bekend is gemaakt zullen we begin maart beginnen met repetities voor de mensen die niet bij een winterunit lopen. De bedoeling is om de tijd van de eerste maand te gebruiken om mensen de warm-ups en manier van werken bij te brengen. Wat die manier van werken is zal je op de eerste repetitie worden uitgelegd. Van belang is om te weten dat we veel sneller door het instudeerproces heen willen gaan en meer tijd willen krijgen voor het afmaken van de show (produceren) en het cleanen van de show.

Staff

Voor de manier van werken hebben we ook een goede staff nodig. Deze staff wordt op het moment dat ik dit tik samengesteld. De visual staff hebben we helemaal rond en ik durf te zeggen dat dit een staffteam is die zich al bij meerdere groepen heeft waargemaakt. Veel van de mensen van dit team hebben ervaring in Amerika opgedaan door daar te lopen en in Nederland door andere groepen les te geven. Binnenkort komen hun bio’s online. We hebben al een goede hornstaff, die nu hard bezig is met het Winds programma. Maar ook hier willen we nog uitbreiden. We hebben al iemand op het oog maar deze is nog niet vastgelegd. Ook de drumstaff zal bestaan uit mensen die we allemaal kennen, maar deze zal worden aangevuld door nieuwe mensen. Ook hier zijn we hard bezig om de juiste mensen te benaderen. Voor de Guard staff zijn we op zoek naar een gehele nieuwe staff. Niet omdat de Winterguard staff geen geweldige job doet, maar omdat Claudia heeft aangegeven dat ze een winter en een zomer niet vol gaat houden. Ook hier hebben we al iemand op het oog. Zo gauw we iets definitiefs hebben laten we het jullie weten.

Programma

Zoals hierboven al genoemd, zal het programma Modern Times heten. Dit is een film van Charlie Chaplin, die we als leidraad voor onze show gebruiken. De muziek heeft een meer Jazzy feel, hiervoor moet ik jullie nogmaals uitnodigen om naar de contesten van Winds te komen. Hierin kun je goed horen wat het programma gaat zijn. De kleding zal zijn afgeleid van het uniform van Winds alleen zal het een persoonlijk tintje krijgen. Dit tintje, ook wel steampunk genaamd kun je zien op de foto. Ook de guard zal een uniform krijgen dat hier in past en wat vooral persoonlijk zal zijn. Wij hopen dat je vooral zelf hierin je wil uitleven, alles wat past in het grote geheel zal worden toegestaan. We hopen dat dit dan ook jouw programma wordt, jij maakt onderdeel uit van deze show en hiervoor willen we graag jouw input. Op dit moment hebben we het idee om een machine als decorstuk te bouwen. Deze machine moet de rode draad worden in het verhaal, in elk deel zal de machine worden gebruikt om dat deel van de show te verduidelijken. Om een voorbeeld te geven: In een deel van de show loopt alles vast en ontstaat er chaos, de machine zal dan ook uit elkaar vallen en zullen we gebruik maken van rook en andere zaken om dit aan te geven. Het volgende deel zal dan gebruikt worden om de machine weer op te bouwen, waardoor er een betere samenhang komt tussen de machine en mens. Een belangrijk onderwerp in deze tijd met robotisering.

Leden

Ons doel is om een kwalitatief corps op te bouwen. Dit houdt in dat we iedereen graag willen hebben, maar dat we iedereen ook goed gaan opleiden. Ons doel zal niet zijn zo groot mogelijk te zijn maar jou als persoon en als muzikant zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. Ons voorbeeld is dan ook the Company, een korps dat niet gaat voor aantallen maar voor kwaliteit. Onze drumline zal niet groter worden dan 4 snares, 2 tenors en 4 bassdrums. De pit zal bestaan uit 2 marimba’s en 2 vibraphones, een bass speler en een keyboardspeler. De hornline zal niet groter worden dan 20 man/vrouw en de guard niet groter dan 14 dames/heren. Wij hopen dat jij hiervan onderdeel bent, en dat jij je kan vinden in deze nieuwe uitdaging.

Kosten

Bij nieuwe ambities horen natuurlijk ook kosten. Heeft Beatrix’ in het verleden altijd gewerkt met contributie per jaar, dan zal dit nu veranderen in een contributie van een half jaar. Om de huishouding van de Beatrix Korpsen rond te krijgen zal natuurlijk wel geld binnen moeten komen waarvan bijvoorbeeld de vrachtwagen, het gebouw en de instrumenten worden betaald. Om al deze kosten te verdelen over de verschillende units is er besloten om de fee voor de zomer 300 euro te maken. Dit is je contributie inclusief je eigen bijdrage. Niet inbegrepen is je bijdrage voor schoenen/uniform.

Amerikanen

Bij het begin van het seizoen zullen we gebruik maken van Amerikanen die reeds hier zijn voor European X. Deze zullen helpen om het seizoen op te starten. Het is onze bedoeling om deze aan het eind van het seizoen terug te laten komen. Ook gaan we proberen voor de guard iemand hierheen te halen die mogelijk zelfs voor langere tijd in Nederland zal verblijven. Beatrix’ Winds maakt al gebruik van de captionhead van Bluecoats en mogelijk zullen we via hem ook iemand laten komen die de hornline zal ondersteunen. Al met al heel veel ontwikkelingen die nog lang niet klaar zullen zijn als we beginnen, maar die gedurende het jaar steeds verder zullen worden uitgewerkt. Maar hierdoor durf ik wel te zeggen dat het een heel gaaf jaar gaat worden, een jaar waarin jij zal worden uitgedaagd door een gaaf programma, een goede staff en een geweldige sfeer. Ik hoop jou te zien op de eerste repetities.

Aanmelding

Voor dit seizoen kun je je aanmelden via info@beatrix.org. Laat je mailadres, naam en telefoonnummer achter en we zullen zorg dragen dat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen.

Erik de Vries

MT Beatrix’