FILE TIJDENS AUTOWASACTIE JONG BEATRIX

De autowasactie die Jong Beatrix afgelopen zaterdag heeft gehouden was een groot succes. Op 2 locaties waren de leden te vinden om auto zowel binnen als buiten schoon te maken.

Het was een grote drukte bij Wiggerts autowasservice in Kerkelanden. Jong Beatrix haalde met deze actie geld op voor deelname aan het drum corps kampioenschap in Hameln, Duitsland. De 40 leden die de spuiten en sponsen in beheer hadden genomen konden de toeloop amper aan, waardoor er een file op de weg ontstond met wachtende vieze auto’s.

Ondertussen was er bij het clubgebouw van Jong Beatrix  een rommelmarkt aan de gang en kon het interieur van de auto’s schoongemaakt worden. Enkele jongens van Jong Beatrix waren naast het schoonmaken ook nog eens dj om het plein extra gezellig te maken.

Van fietsen tot bussen

Cees Wiggerts had 6 wasboxen beschikbaar gesteld om Jong Beatrix te helpen met deze actie. En hoewel het voornamelijk auto’s waren die een flinke poetsbeurt kregen, werd er ook niet moeilijk gedaan over andere vervoersmiddelen. Of het nou een fiets was of, als klapper aan het eind van de dag, twee grote touringcarbussen van Jong Beatrix’ vaste vervoersbedrijf Deuts Reizen. Vol overgave stortte de kinderen zich op het wassen.

De gehele dag was er een rommelmarkt op het clubgebouw. Onder meer plantjes, elektronica, speelgoed, kleding , serviesgoed en oliebollen werden aan de man gebracht. De kinderen van Jong Beatrix gingen ondertussen op het plein met stofzuigers, schoonmaakdoekjes en fris ruikende sponsjes het interieur van de auto’s te lijf.

Alle inzet was niet voor niets, want ruim 80 auto’s werden schoon gemaakt en dat heeft het corps maar liefst € 617,- opgeleverd. Deze opbrengst komt in het spaarpotje dat al goed gevuld was met een actie tijdens de Hilversumse Cityrun.

Ook de rommelmarkt heeft veel aanloop gehad, waardoor Stichting Vrienden van Jong Beatrix een mooi bedrag opgehaald heeft.

Duitse kampioenschap

Het kampioenschap in Hameln vindt 5 september plaats in het Weserberglandstadion. De organisatie is blij met de komst van Jong Beatrix. “Het team is verheugd om weer een internationale deelnemer te begroeten”, staat op haar website. “We hebben groot respect voor het werk dat het korps investeert om deze deelname mogelijk te maken.”

We willen iedereen bedanken voor hun hulp en inzet tijdens deze dag. Mede door jullie is het een groot succes geworden!

Foto’s staan op onze Flickr pagina.