Indoor Percussion

De Vereniging Beatrix’ Korpsen beoefende een aantal jaren Indoor Percussion op hoog niveau met een enthousiast en ervaren staffteam. Zowel in Nederland als in Europa stond de groep bekend om zijn klasse, stijl en techniek.

De Indoor Percussion unit bestaat uit een ‘Battery’ (marching Percussion) en het Front Ensemble (‘Pit’). De Indoor Percussion unit combineert een muzikaal programma met een visuele show.

2014-03-14-IMG_6430

Het instrumentarium van de Indoor Percussion unit bestaat uit snares, tenors, bass drums, marimba’s, vibrafoons, percussie set en een drumstel. Naast deze instrumenten maakt de Indoor Percussion unit ook gebruik van elektronische instrumenten zoals een basgitaar en een keyboard. Het muzikale programma en de visuele show worden weergegeven op een zelf ontworpen vloer in het thema van de show en is te zien tijdens de Indoor Percussion wedstrijden in Nederland van CGN.

Het Indoor Percussion seizoen loopt van oktober tot en met maart. In de eerste maanden van het seizoen wordt de basis voor de show gelegd en wordt de muziek ingestudeerd, en vanaf januari vinden de wedstrijden plaats.

De Indoor Percussion competitie in Nederland wordt verzorgd door Color Guard Nederland. Het wedstrijdseizoen bestaat uit 4 wedstrijden verdeeld over het hele land. Het wedstrijd seizoen loopt van januari tot eind maart. CGN is de overkoepelende nationale organisatie voor Indoor Percussion.

2014-03-14-IMG_6999

Color Guard Nederland stamt af van het vroegere DCH (Drum Corps Holland) en heeft in de 90-er jaren de organisatie van Color Guard wedstrijden van DCH overgenomen. Later zijn daar de Indoor Percussion wedstrijden aan toegevoegd. Tegenwoordig is CGN een dochterorganisatie van de KNFM (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen).