VERSLAG DCN CONTEST HUIZEN BEATRIX’

Beatrix´ heeft al diverse generale repetities achter de rug op de diverse evenementen waar Beatrix’ zichzelf al heeft mogen laten zien.

Zaterdag was het dit keer toch echt tijd voor een show in competitie. DCN Huizen stond op het programma.

Overdag is er hard gerepeteerd. Met het gehele corps werden alle movements in frases doorgenomen waarna er telkens een mini-run werd gedaan per movement. Het was een zware en warme dag, maar het team wist zichzelf wederom te overtreffen en wist de dag goed af te sluiten. Beatrix’ was klaar voor de allereerste competitiedag van het 2014 seizoen.

Na een ruime freetime verzamelde de club in Huizen waar de secties uiteen gingen voor de warming-up. Sterke, goede warming-ups waren het gevolg. De secties waren er apart klaar voor. Hoe zou dit samen komen op het veld?

Voor de tijd van het seizoen stond er een team, een show, een product. Hoewel er nog voldoende zaken zijn die beter kunnen is het team trots op deze early season show. Een nette solide show werd gepresenteerd aan publiek en jury.

Beatrix’ vertelt dit jaar het verhaal “Cyborg”. De rustige wereld wordt verstoord door de komst van een Cyborg. In de visie van de Cyborgs gaan mensen niet zuinig om met de wereld. Zij leven als individuen en hebben niet in de gaten dat zij langzaam de wereld ruïneren. In de ogen van de Cyborgs moet iedereen samenwerken om de wereld juist beter te maken. De missie van de Cyborg is om ieder mens te transformeren naar Cyborg. Zowel jury als publiek waarderen het product en begrijpen het verhaal. Een goede start van het 2014 seizoen.

Beatrix’ behaalde een score van 67.45 punten en wist daarmee een tweede plaats te behalen. Op het moment van schrijven betekend dat een 4e plaats op de Europese DCE ranglijst. Uiteraard is er nog voldoende te doen en zijn er nog voldoende zaken waar de club zichzelf kan verbeteren. In de aankomende periode zal de club zich daar uiteraard op gaan concentreren.

Aankomend weekend is de club in Rastede, Duitsland om daar deel te nemen aan de Rasteder Musiktage. Het korps behaalde hier vorig seizoen de titel: European Champion 2013. Uiteraard zullen wij ons best doen die titel wederom te behouden. Daarnaast zal het team dit jaar in de DCE klasse uitkomen waardoor er wederom kans is op feedback van onze Europese juryleden.

De video opname van dit optreden kunt u hier bekijken.
Alle scores, de recaps en de ranking vind u hier.
Alle foto’s van deze dag vind u op deze pagina.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: Arjen Scholl