TERUGBLIK 2014

Zo aan het einde van het jaar kijken we even terug op 2014. Een jaar waarin de leden van Vereniging Beatrix Korpsen weer veel hebben meegemaakt.

Het seizoen begon voor beide corpsen met de winterguard. Beatrix’ zette haar show Naevia op World Class niveau neer en behaalde de Nederlandse én Europese titel. Jong Beatrix beeldde het spel Twister uit met haar show Let’s Play. Zij werd uiteindelijk 3e van Nederland.

Beatrix’ was in de winter ook op de vloer te vinden met haar indoor percussion. Met het product The Factory namen de leden het publiek mee naar het fabrieksleven in de jaren ‘60. Met de muziek van Andrew Markworth en de drill geschreven door de vaste showschrijver van Beatrix’ Craig Sheratt.

In april kwamen de muzieksecties en guard weer bij elkaar om de zomershow in te studeren. Beatrix’ ging naar een robottijdperk met haar show Cyborg, terwijl Jong Beatrix de weg naar de overwinning van een topsporter neerzette met It’s all in the game. Beide corpsen behaalden met de guard op Europees niveau de caption Best Auxiliary en de junioren ook nog eens best Front Ensemble. De corpsen werden in het  geheel met hun show 5e en 3e.

Naast de contesten waren er ook nog veel extra optredens. Natuurlijk waren de leden bij de diverse avondvierdaagsen, Koningsdagvieringen en sinterklaasintochten aanwezig. Beatrix’ zorgde daarnaast ook bij diverse taptoes voor muzikale opluistering, zoals in Rastede Duitsland en Hamont België. Die laatste beviel zelfs zo goed, dat daar in 2015 het 4-daagse camp ter voorbereiding op de zomershow plaatsvindt.

New look

2014 was voor Jong Beatrix ook het jaar waarin ze een verjonging onderging. Sinds juni treden de leden in een compleet nieuw uniform op, met mooie frisse kleuren. Daarnaast kreeg Jong Beatrix ook nog eens een nieuw logo, die helemaal bij deze tijd past.

Veteranendag

Voor Jong Beatrix was er het speciale optreden voor duizenden veteranen én koning Willem Alexander. Tijdens de 10e editie van de Veteranendag in Den Haag was onze jeugd het eerste jongerencorps ooit dat in het defilé meeliep. Een ervaring die de leden niet snel zullen vergeten. Als klap op de vuurpijl werden de voorbereidingen en de dag zelf gefilmd door Nostalgienet.

Samenwerking

Tijdens contesten is er natuurlijk concurrentiestrijd tussen de diverse corpsen, maar buiten het veld is daar nog weinig van te merken. Afgelopen jaar speelde Beatrix’ bijvoorbeeld in Dordrecht tijdens Jubal & Friends. Met collega corpsen Jong Jubal, Jubal en Juliana werd het 2014 seizoen afgesloten. Een avondvullend programma waarin de corpsen met straatnummers, percussion cadences en uiteraard de showprogramma’s het publiek vermaakten.

Kids in the Band (KitB)

De jongste groep  van VBK, de kinderen van KitB en de leerlingen, is ook druk geweest afgelopen jaar. Zij hebben op  de diverse instrumenten kunnen spelen, geleerd wat ritme en muzieknoten zijn, les gehad van Jong Beatrix leden en natuurlijk ook veel plezier gehad met onder meer de Sinterklaas- en kerstvieringen. In oktober gaven de kinderen een mooie eindshow en ontvingen ze het enige echte KitB-diploma.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie momenten waarop we terug kunnen kijken, zoals de workshop van Cesar Zuiderwijk aan de perscussionleden van Jong Beatrix, of  het 30-jarig jubileum van Beatrix Brass die werd gevierd met een reünie, nieuwe trompetten en een nieuw logo of de roadtrip door Hilversum tijdens de Straatspeeldag, waarbij burgemeester Broertjes van Hilversum trompetles kreeg van Jong Beatrix.

Vereniging Beatrix Korpsen wil iedereen die zich afgelopen jaar op welke manier dan ook heeft ingezet om dit geweldige jaar voor beide corpsen mogelijk te maken, hartelijk bedanken! Laten we met z’n allen er vol voor gaan om van 2015 ook weer een fantastisch jaar te maken.

Wil je niets missen van 2015? Word dan lid en maak het allemaal live mee! Kijk voor meer info op onze lidmaatschapspagina of stuur een mailtje naar info@beatrix.org This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Voor nu een fijne jaarwisseling!


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: PR Afdeling