WG Try Out 2015

Zaterdagavond was het zover: de winterguards van Beatrix’ en Jong Beatrix vertoonden voor het eerst hun show van 2015 aan het publiek.

Beatrix’ beet het spits af met haar show Untitled. Het thema gaat over niets, maar op de vloer gebeurt ontzettend veel. De afwisseling van dans, vlaggen, acrobatiek, sables en rifles zorgen ervoor dat er veel te zien is op de vloer. Dit alles op de prachtige tonen van Coldplay. Er was een duidelijke verbetering te zien bij de tweede run, waarschijnlijk waren de ergste zenuwen weg.


2014-12-27 Beatrix Try-out 032  Try out 2015 Beatrix

Jong Beatrix zorgde op deze koude winteravond voor een zomers tintje. Surf’s Crazy gaat over een verborgen tropisch strand, waar volop gedanst, gespeeld en gesurfd wordt. Deze feel good show zorgde ervoor dat het publiek niet stil kon blijven zitten op de stoel en er kwam zelfs een staande ovatie toen een van de leden op een mega grote surfplank dwars over het veld de perfecte golf pakte.

2014-12-27 Jong Beatrix Try-out 014  2014-12-27 Jong Beatrix Try-out 007

Beide groepen kunnen tevreden terugkijken op deze try out, die in een afgeladen Dudok Arena plaatsvond. De eerste competitiestrijd vindt op 17 januari plaats, hier zal Beatrix’ aan meedoen. Op 31 januari is het tweede contest in Aalsmeer waar Jong Beatrix voor het eerst te bewonderen zal zijn. De finals zijn 28 maart in Eindhoven, waarvoor nog enkele kaarten in het Beatrix’ vak beschikbaar zijn. Als je daar bij wilt zijn, mail dan even naar tickets@beatrix.org.

We kijken uit naar de shows van de andere groepen en wensen iedereen een geweldig winterguard seizoen 2015! 

Bekijk foto’s van beide shows op onze Flickr pagina.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: Arjen Scholl en Astrid Dorland