JB ‘ondergaat’ eerste show 2015

Hoe kun je de kinderen het beste uitleggen wat de bedoeling is van de nieuwe show in 2015? Juist, door het zelf te ervaren!

In navolging op de kinderen die met kerst al een escape room beleefden ging een grote afvaardiging van het JB staffteam de uitdaging aan in Den Haag. De groep werd bij aankomst in tweeën gesplitst, waarbij een groep The Crazy Doctor kamer in ging en de tweede groep naar de KGB kamer. 

JB staff escape RoomZodra je in de kamer staat gaat de deur op slot en begint het spel. Je hebt dan een uur ‘speeltijd’, waarbij het de bedoeling is om binnen die tijd weer buiten te staan door verschillende opdrachten uit te voeren. De spelers van de KGB-kamer zaten ook nog eens aan elkaar vast met handboeien om het extra moeilijk te maken.

In de kamer hangt een videoscherm, waarop de opdracht verschijnt. En dan begint het spel….. Een kamer vol met aanwijzingen, sloten, verstopte aanwijzingen, verwijzingen, missers enz, enz. Zelfs een projector die een ‘oplossing’ op de muur projecteert was nodig.

Beide groepen konden de raadsels oplossen en kwamen uiteindelijk binnen de tijd weer naar buiten. Vol adrenaline en barstensvol (show-) ideeën heeft de staff nog een uurtje bij de lokale McDonald’s doorgebracht.

Een behoorlijk aantal elementen van The Escape Room zullen verwerkt gaan worden in de nieuwe Jong Beatrix show The escape room, waarvan de eerste in het voorjaar te zien is. Houd de website in de gaten voor de exacte data.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: JB Staff