BEATRIX’ OPENT MET WINST

Afgelopen zaterdag stond de primeur van het Color Guard Nederland seizoen op het programma. In Drachten vond de aftrap plaats van een mooie eerste contest waar Beatrix’ de winst op haar naam kon zetten.

Na maanden van instuderen, verfijnen en het in elkaar zetten van een nieuwe productie is het altijd spannend om het product te vertonen aan publiek én jury. Voor de vele nieuwe leden dit seizoen is het dan ook nog eens extra spannend. ‘Untitled.’ werd beloond met een eerste plaats met 74,20 punten waarvan 0,5 penalties.

Beatrix’ winterguard is in 2011 met de succes productie ‘Anne Frank’ gepromoveerd naar de CGN World Class. Deze promotie werd ook nog eens door WGI bevestigd door als eerste Nederlandse guard de WGI World Class finals te behalen. Het team schreef geschiedenis door als 15e WGI Finalist het winterguard spektakel af te sluiten.

Afgelopen seizoen heeft het compleet nieuwe staff team echter weer gekozen voor deelname in de CGN Open Class. In goed overleg met het bestuur van Vereniging Beatrix Korpsen is er dan ook besloten om dit seizoen de opstart weer te gaan maken in de Open Class. Gezien de huidige ranking en scores blijkt dit geen slechte keus.

front

Natuurlijk zijn er nog voldoende zaken die verbeterd kunnen worden. Het team zal dan ook weer hard aan de slag gaan om het product te verfijnen. Over slechts 2 weken zal de Beatrix’ Karavaan afreizen naar Aalsmeer waar ook zusje Jong Beatrix Winterguard haar debuut zal gaan maken.

Recensies:
colorguard.org: Vanuit Hilversum verwelkomen we Beatrix’ Winterguard. Na een paar seizoenen te zijn uitgekomen in de World Class heeft het bijna geheel vernieuwde staffteam ervoor gekozen om dit seizoen terug te keren naar de Open Class. Met hun programma Untitled laten zij dit jaar onvervalste Winterguard zien. Iets wat we natuurlijk al kennen van de Hilversummers. De opening in dans is overtuigend, Sterk stukje op rifle, prettig om naar te kijken. Doen waar je goed in bent, dat is wat de leden laten zien vandaag. 1e | 74.20

drumcorps.nl: Beatrix’ start winter guard seizoen met overwinning in Open Class. Niet in de World Class dit jaar, maar wel hoge ogen in de Open Class: Beatrix’ uit Hilversum heeft gisteren in Drachten de CGN-seizoensopener op haar naam gezet. Het programma ‘Untitled’ werd beloond met 74.20 punten.

Alle foto’s, gemaakt door Arjen Scholl, vind je op onze Flickr pagina.
Een fragment op de Videovault kun je hier bekijken.
Alle scores en recaps vind je hier.
Mis niets en like onze Facebookpagina.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: Arjen Scholl