Geslaagd kamp Jong Beatrix

Jong Beatrix heeft het Paasweekend in Ter Aar de eerste stappen gezet in het trainen van de zomershow ‘The Escape Room’.

Donderdagavond druppelden de leden een voor een binnen op de weidse locatie Zwaluwnest. Nadat iedereen z’n slaapplek had ingericht en er afscheid van ouders was genomen kon JB-kamp 2015 echt van start gaan.

Las Vegas

Om ontspannen te starten werd de locatie omgetoverd tot Las Vegas: in groepjes konden de kinderen een gokje wagen aan diverse tafels. Van ‘balletje, balletje’ tot Black Jack en van een paardenrace tot aan een fruitmachine. Het was er allemaal. Doel was om je inzet te verhogen, maar pas op, de belastinginspecteur liep ook rond, dus als je niet oppaste was je je centjes zo weer kwijt! Er werd volop ingezet, gewonnen en ook verloren. Meer kunnen we helaas niet erover melden, want de uitspraak ‘what happens in Vegas, stays in Vegas’ geldt ook voor Jong Beatrix.

De pokerfaces konden na het spel nog genieten van een spannende, maar stiekem ook een humoristische, film, een leuk spelletje doen, loungen  in de zithoek  of gewoon lekker kletsen. Om 0.00 uur lagen alle kinderen op bed, hoewel de nachtwacht zich wel tot in de late uurtjes over enkele kamers moest ontfermen.

Vrijdag, trainingsdag

’s Morgens om  7.30 uur zat iedereen weer fris en fruitig aan de ontbijttafel, zelfs de nachtbrakers, en nadat alle buiken gevuld waren was het tijd om aan het echte werk te beginnen: trainen, trainen en trainen.

Trainingsveld allenHamburgers rij

Onder een waterig zonnetje op een drassig veld werden de eerste stappen van de show gemaakt. Tussendoor was er natuurlijk volop tijd voor ontspanning , waren er heerlijke broodjes hamburger als lunch, en ’s avonds bestond het diner uit overheerlijke macaroni met bolognesesaus en liters vla als toetje.

Spokentocht

Na het eten was er nog even tijd om te trainen en daarna maakte iedereen zich op voor de spokentocht. Enkele leden en staff ondergingen een flinke metamorfose en gingen op strategische punten door en om het gebouw  staan om de kinderen díe het aandurfden de stuipen op het lijf te jagen.

Crazy Saturday

Kampzaterdag staat altijd in het teken van een thema. Dit jaar was het Crazy Saturday en daardoor kon je alles verwachten. De verkleedkisten waren goed doorgespit en de gekste creaties schoven aan bij het ontbijt.

RWK_5881Helaas was er die dag ook een flinke domper: regen. Plassen stonden op het veld, waardoor het niet mogelijk was om de show in te studeren. Na veel zoeken en creatief met ruimte omgaan konden alle secties uiteindelijk een plekje vinden om de muziek in te studeren. Even voor de beeldvorming: naast de JB-vrachtwagen en een schuur, werd er zelfs in de dames w.c. geoefend.

RWK_5874    RWK_5870
Afscheid ome Frans

Ondanks deze tegenslag was het toch een geslaagde dag die feestelijk werd afgesloten met een ouderwetse Bonte Avond. Dit zorgde voor de nodige hilariteit en ook ongekende talenten kwamen naar boven.

Helaas kwam op deze avond ook een einde aan een tijdperk: Ome Frans nam na 39 jaar Jong Beatrix-kamp afscheid. Voor de laatste keer speelde hij op z’n banjo onder meer het Roverslied, vli-vla-flo, van voor-naar achter-van links- naar rechts en natuurlijk Julia. En de kinderen en staff? Die zongen uit volle borst mee en bouwden een feestje! Speciaal voor deze gelegenheid was zijn vrouw Hanny als verrassing naar Ter Aar gekomen en ontvingen ze ter herinnering aan al die jaren een mooie fotocollage.

SONY DSC   IMG_8466RWK_6011    IMG_8463

Ome Frans, namens alle (oud) JB-ers, ontzettend bedankt voor de onvergetelijke momenten!

De avond werd afgesloten met een gezellig kampvuur, waarbij spannende verhalen werden verteld en natuurlijk ontbraken ook de marshmellow’s  tussen een biscuitje niet.

RWK_5972

SONY DSC   SONY DSC

Pasen

Zondag stond de hele ochtend in het teken van Pasen. Na een heerlijk ontbijtje met verse eitjes, vertelde ome Frans een mooi paasverhaal. Daarna was het tijd voor een paasspel, waarbij de kennis over Pasen werd getest. En daar zaten toch wel pittige vragen en rebussen bij.

RWK_6044    SONY DSC

Maar ook op deze feestelijke dag, waarbij de zon volop aanwezig was, moest getraind worden. Gelukkig konden we op het veld terecht en dus met alle secties bij elkaar oefenen en de figuren instuderen. Om 16.00 uur waren alle ouders  gearriveerd en kregen zij de primeur om de spannende nieuwe zomershow te bekijken.

DSC_0048    DSC_0057

Bekijk alle foto’s van het kamp op onze Flickr pagina.

Ook benieuwd naar de show? Kom 27 april naar de Taptoe in Huizen en ontdek of het Jong Beatrix lukt uit de Escape room te ontsnappen.