JONG BEATRIX WINT GOUD IN DUITSLAND

Jeugd drum corps Jong Beatrix heeft afgelopen weekend in Hameln de Open Duitse Kampioenschappen gewonnen. Naast een super score sleepte de groep ook alle sectieprijzen in de wacht, zoals best percussion, best front ensemble en best visual.

Al maanden waren de leden van deze Hilversumse vereniging druk bezig met de voorbereidingen voor deze onvergetelijke reis. Zo hielpen de kinderen als parcourwachter tijdens de City Run, hielden ze een grootscheepse autowasactie, verzamelden ze honderden statiegeldflessen en deden allerhande klusjes.

Voor deze belangrijke wedstrijd had Jong Beatrix een heel weekend uitgetrokken. Zaterdagochtend trainden de groep dan ook op een prachtige locatie even buiten Hameln. ’s Avonds was het dan echt showtime in het Weserbergland-Stadion. Jong Beatrix maakte een onovertreffelijke indruk met hun show Escape Room. Met het spelen van muziek uit onder meer Mission Impossible en het gebruik van diverse attributen, beelden de jongens en meiden uit hoe ze de Escape Room proberen te verlaten. Het publiek én de jury waren dolenthousiast en de inzet werd dan ook beloond met een gouden medaille.

Na zondag nog even in Hameln doorgebracht te hebben, keerden de groep weer terug naar Hilversum, waar ze als echte kampioenen ontvangen werden. Het seizoen zit er echter nog niet op. Volgende week is Jong Beatrix nog te bewonderen op het Nederlands Kampioenschap in Dordrecht en eind van de maand is er tenslotte nog het Europese kampioenschap.

Wil je hun avontuur volgen of wil je meer weten over Jong Beatrix, volg ze dan op Facebook (www.facebook.com/jong.beatrix)  of via www.jongbeatrix.nl.

Bekijk de foto’s van dit weekend op onze Flickr pagina.

Jong Beatrix_Hameln 2015_2Jong-Beatrix_Hameln-2015_3