BEATRIX’ PERCUSSION BIJ OPENING BEURS VAN BERLAGE

Aanstaande zaterdag spelen de percussieleden van Beatrix’ en Jong Beatrix in Amsterdam tijdens de heropening van de hoofdentree van de Beurs van Berlage.  Met onder meer dit optreden wordt ook  het 112,5 jarig bestaan gevierd van dit evenementen- en congrescentrum.

De 16-koppige drumline zal naast een daverend optreden een echte drum battle houden.  De snares, bassdrums, tenors en cymbals zullen het  muzikaal tegen elkaar op gaan nemen en het publiek trakteren op een oorverdovend stuk slagwerk.

Ook zal het traditionele ‘Trommelen in de Beurs’ plaatsvinden. Alle kinderen kunnen dan met hun eigen gemaakte en/of meegebrachte trommel meespelen met het corps. Een traditie die van 1621 tot 1903 jaarlijks plaatsvond op de Amsterdamse beurs en tijdens speciale gelegenheden gehouden wordt in de Beurs van Berlage.

Met dit optreden laat Beatrix’ alvast een stukje van haar nieuwe stijl zien. Vanaf volgend jaar gaat ze zich meer toeleggen op een theatershow, waardoor de optreedlocaties veel gevarieerder kunnen zijn en waarbij de leden flexibel ingezet kunnen worden op diverse instrumenten. De mix van Jong Beatrix met het jong volwassenen korps maakt dit optreden extra speciaal.

Programma
Naast het optreden van Beatrix’ Percussion, worden er de gehele dag diverse activiteiten, workshops en lezingen gehouden voor zowel jong als oud.  De open dag is gratis toegankelijk. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.beursvanberlage.com/nl/agenda.

We zien én spelen graag met jullie, dus kom gezellig kijken en neem je trommel mee. Beatrix’ Percussion speelt vanaf 14.00 uur.