JONG BEATRIX WINT WGI

De winter guard van Jong Beatrix heeft met haar show ‘Later’ de Europese titel binnen gehaald.

De winter guards van Jong Beatrix en Beatrix’ stonden afgelopen weekend weer te schitteren tijdens de WGI in Almere. Jong Beatrix werd daar tot beste van Europa in haar classe gekroond, met haar show ‘Later’. Beatrix’ behaalde met haar show The Queens Unsound Mind de 3e  plaats in de independent open class.

’s Middags trad als eerste Beatrix’ op onder luid gejoel van de leden van Jong Beatrix. De groep blijft nog steeds groeien, maar had na dit optreden zelf het gevoel dat er meer in zat. ’s Avonds mochten de leden nogmaals de vloer op en daar performde de groep een stuk sterker. Met 68.70 punten heeft Beatrix’ weer hoger gescoord dan voorgaande contesten.

Aan het einde van de middag was Jong Beatrix aan de beurt in de cadet classe. In de show ‘Later’ beelden de kinderen uit wat ze later willen worden; voetballer, kunstenaar, zangeres, fotograaf, het gaat alle kanten op. Hierbij draait het allemaal om het volgen van je hart en het ontdekken van je eigen pad.

Dit alles doen ze onder de prachtige tekst van Marco Borsato’s Samen voor altijd en de lekkere beat van Bløf met het nummer Later. De jury was er volledig van overtuigd dat Jong Beatrix de beste was en bekroonde deze jonge groep met de titel ‘Beste winter guard van Europa’.

WGI
De Winter Guard International vond plaats in Almere waar bijna 40 (inter) nationale groepen in diverse classes streden. Volgende week staan beide groepen nog in Franeker, waarna half maart de grote seizoensfinale is, die wederom in Almere gehouden wordt.

Volg hen via de Facebookpagina’s of op  www.beatrix.org.

Voor foto’s kijk op onze Flickr pagina.


Foto’s zijn gemaakt door Arjen Scholl