EEN MOOIE DAG VOOR BEATRIX’

Zaterdag 25 februari 2017 zou voor Beatrix’ een historische dag worden: voor het eerst zou de Winds unit mee doen aan de indoor competitie. Uiteraard zouden ook Beatrix winterguard en Jong Beatrix winterguard deelnemen aan de WGI contest Almere.

De dag begon vroeg, aangezien Beatrix Winds in de ochtend haar eerste optreden had. Hoewel er sprake was van een gezonde spanning gingen de leden na een lekkere warming up met een goed gevoel het veld op. Er werd een steady show gedraaid, waarbij het publiek en de winds groep elkaar leerden kennen. Van beide kanten een aangename kennismaking. Het publiek reageerde enthousiast en de jury beloonde het optreden met een tweede plaats: 75,90 punten.

32319666053_1e747e9acf_o.jpg

In de middag kreeg Beatrix Winds de mogelijkheid om deel te nemen aan het Elite Event, waarbij er onder leiding van de jury van het WGI werd getraind. Zowel voor de leden als voor de staff een leerzame ervaring.

Na het brass geweld was het tijd voor Jong Beatrix Winterguard en Beatrix Winterguard om aan de competitie deel te nemen. Dit gebeurde met volle overtuiging, er werd door beide units een goede show neergezet. JB mocht uitkomen in de regional A class en is daar van de 13 groepen 8e geworden. Een enorme prestatie, aangezien deze groep tot enige tijd geleden nog uitkwam in de Cadet Class.

32319651343_55d2fd6ae2_o.jpg

Voor Beatrix Winterguard was het na contest Waalwijk spannend om te zien waar men gebleven was. Het harde trainen van de afgelopen weken heeft zich uitbetaald, want er werd een derde plaats behaald met 65,60 punten.

32752571330_cb1b1da8dd_o.jpg

Nadat een ieder rustig bij kon komen tijdens de middag/avondbreak was het voor Winds tijd om een warming-up te gaan doen voor de avondshow. Het publiek mocht hier bij het afsluitende gedeelte plaatsnemen in de cirkel. Een absoluut kippenvel voor leden, staffleden en toeschouwers. De avondshow werd door het publiek ontvangen met een mooi applaus. Ook de jury was enthousiast: Beatrix Winds kreeg met 78,05 het hoogste puntenaantal in haar klasse en mag zich kampioen noemen in de Open Class!

Ook Beatrix Winterguard mocht op een relaxte manier haar warming-up en show draaien. Deze show werd door de jury als derde beoordeeld, waarbij er 3 punten hoger werd gescoord dan in de middag: 68,90 punten. Een stijging van 8 punten ten opzichte van de contest in Waalwijk, waar de dames zeer tevreden mee zijn.

Voldaan en gemotiveerd zijn alle leden weer naar huis gegaan. De vereniging heeft een mooi debuut gemaakt in de Winds competitie en de guard groepen hebben wederom progressie laten zien. Nu is er de tijd om te genieten van het resultaat, maar zal de knop snel om moeten, want contest Leeuwarden staat alweer voor de deur! 


Alle foto’s zijn gemaakt door Arjen Scholl

Het volledige album vindt u: hier