Het voorjaar van Jong Beatrix

Als de maand maart achter de rug is, begint het bij Jong Beatrix altijd weer te kriebelen. Iedereen heeft dan lang genoeg binnen gezeten, en staat te springen om weer de buitenlucht in te gaan.

Uiteraard starten we dan met het jaarlijkse trainingskamp. Dit keer was het de beurt aan Gees, in Drenthe, om te mogen genieten van tientallen hardwerkende jongelui. Van donderdagavond 13 tot zondagmiddag 16 april is er veel werk verricht; Movement 1 en Movement 2 zijn daar vrijwel helemaal ingestudeerd.

Na het kamp is JB op het veld van de Korfbalvereniging op Crailoo verder gegaan met de show. En natuurlijk is de straatmuziek niet vergeten, want de optredens komen er dan ook weer aan.

Woensdagavond 26 april opende het ‘streetparade-seizoen’ in Soest met een lampionnenoptocht. Met temperaturen die eerder bij Kerst hoorden dan bij eind april was het niet zo gek dat het aantal meelopende kinderen met lampionnen niet meeviel. Toch was het een leuk optreden, en JB was weer helemaal in haar element.

27 april – Koningsdag – trok de JB-karavaan wederom naar Soest. Dit keer voor de ‘versierde fietsen-optocht’. Gelukkig was het een stuk warmer, lekker zonnig en trok er een flinke groep prachtig versierde fietsen en kinderen achter de muziek aan.

Even een dagje rust, en dan op zaterdag 29 april alweer een streetparade. De ‘Kinderoptocht’ van de feestweek van Stichting Sloep in Loosdrecht dit keer. Ook hier een lange stoet versierde voertuigen en feestelijk uitgedoste kinderen onder een zonnige hemel.

Halverwege mei gaan we weer enthousiast verder met de streetparades. En verder kun je ons elke dinsdag (vanaf 8 mei) en zaterdag vinden op Sportpark Crailoo 4. Kom je een keer kijken?

Foto’s: Miranda (Stichting Sloep), Roland Kessel, Karel-Willem Jaarsveld