DCE 2017: nat, koud en spannend voor JB èn Beatrix’

Hoewel we tijdens de Drum Corps Europe Championships over het algemeen gewend zijn geraakt aan zomerse temperaturen, leek het op 30 september in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade heel anders te gaan verlopen.

De leden van Beatrix’, die al vroeg op pad moesten omdat hun optreden om exact 10:59 stond gepland, zagen de bui letterlijk en figuurlijk al hangen. In Kerkrade aangekomen bleek dat de organisatie wegens overmatige regenval het programma had opgeschoven. Helaas werd het weer niet echt beter, en zo stond Beatrix’ – en alle corps voor en na haar – uiteindelijk toch in de stromende regen op het veld.

Maar we zijn Nederlanders, en laten ons niet ontmoedigen door een ‘buitje’. De partytent werd dus over de elektronica geschoven, en Beatrix’ liet op een overtuigende manier aan Kerkrade zien dat zij weer terug was! “Charlie Chaplin – Modern Times” liep als een trein, en het publiek reageerde enthousiast op deze DCE-terugkeer van Beatrix’. 67.75 punten waren helaas niet genoeg om tijdens de Finals nog een keer te mogen optreden. Maar de toon is gezet; Beatrix’ is terug, en hoe! De color guard eindigde uiteindelijk zelfs op een 4e plaats van de 15 deelnemers; een lekkere stimulans voor de toekomst.

In de namiddag was het tijd voor de Finals-show van Jong Beatrix. Het weer was een stuk opgeklaard, en het was gelukkig vrijwel droog. De voor de zekerheid tegen het vocht beschermde speakers bleken uiteindelijk het geluid niet beter te maken, waardoor de bas-tonen nogal vreemd de tribune ingeslingerd werden. JB liet zich daardoor niet uit het veld slaan, en deze uitvoering van “Inside Out, Volume 2” was duidelijk de beste van het seizoen, en werd beloond met een prima derde plaats met 73.70 punten.   

Tijdens de “Award Ceremony” liet Jong Beatrix zien dat zij één van de meest enthousiaste junior drum corps van Europa is. Want het wachten op de uitslag werd door hen al zingend en dansend begeleid. Johan Friso, Jong Jubal en Jong Holland Junioren keken het eerst even aan, maar haakten daarna lekker in. En Blue Diamond Cadets uit Duitsland leken te denken; ‘laat die gekke Hollanders maar’.

Jong Beatrix en Beatrix’ bedanken staff, vrijwilligers, supporters en collega-corps voor een fantastische dag. Het was heerlijk om weer met beide corps in Kerkrade te staan.

#DCE2017


Foto’s: Sabine Becht, Drum Corps Europe, Karel-Willem Jaarsveld, Arjen Scholl