TWEEDE ENSEMBLE ’13

Afgelopen zaterdag in een ijskoude gymzaal in Hilversum was alweer het tweede ensemble van het 2013 ter voorbereiding op de zomer.

De planning is best een uitdaging omdat het trainingsweekend al eind maart is dus bij de staff was er wel een zekere spanning.

Het doel was om zo ver mogelijk te komen in het programma. Maar zeker moesten de eerste twee movements met deze keer de pit erbij in elkaar gezet worden.

27799De opener ging fantastisch. Het begin van de show wordt heftig en massaal. Het nummer geeft de gewenste reacties en is super gaaf om te spelen.

Het tweede nummer moest nog worden afgemaakt. Beatrix’ gaat alle stijlen doen in 2013 en er zit een flinke portie swing in het nummer. Een lekker tempo en de groepen op elkaar afstemmen was het doel.

Veel laten horen aan elkaar wat de anderen doen en uiteindelijk gewoon met de dr beat het nummer helemaal doornemen.

De kou zat inmiddels in ieders botten maar er werd stug en hard doorgewerkt. De brass liet het net ingestudeerde Reflections of the Earth en de ballade aan het percussion horen zodat zij de net ontvangen percussion partijen makkelijker zouden kunnen interpreteren. Wat een tempo. Dat is al enige tijd geleden dat er zulke snelle muziek werd gespeeld.27801

Verassende overgangen, afwisseling en mooie klanken maakte iedereen super enthousiast en gretig om deze nummers tijdens het volgende ensemble te gaan zetten.

Het is duidelijk dat de leden erg fanatiek zijn en dat de muziek zeer goed valt. Dat werkt altijd makkelijker bij repetities.

Het is goed te zien dat de bedoeling van de muziek, uitgedacht door het programma team, ook zo overkomt op de toeschouwers.

We gaan op naar het volgende ensemble, meteen het laatste voor Roggel waar we ons jaarlijkse paas camp houden.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: Arjen Scholl