LAATSTE ENSEMBLE VOOR CAMP

Zaterdag 16 maart was alweer het laatste ensemble voor het trainingsweekend. Doelstelling, movement 3 en 4 in ensemble krijgen.

Altijd leuk om te zien hoe de mensen zich op een repetitie voorbereiden. Heel verschillend ook.

Bij aankomst zie je een groep aan roken verslaafde mensen in de kou een sigaretje roken. Die zijn gewoon vroeg om nog even te kunnen roken. Hun spullen liggen al klaar om zo te kunnen beginnen.
Binnen hoor je slagwerkers nog even de laatste nootjes nalopen. En weer andere slagwerkers slaan alleen maar op de trommels om herrie te maken denk ik soms. Als ze de stokken maar kunnen gebruiken.
Brass mensen die allemaal proberen Maynard Fergusson na te doen en daar faliekant in mislukken of anderen die rustig op een bankje zitten te wachten totdat we beginnen.

Dan is het 13:00 uur. We gaan beginnen. Opwarmen. En meteen is de focus daar.

27792

Na de opwarming met z’n allen in de zaal. Ok dames en heren we gaan beginnen. Pak movement 3 maar voor je.
En daar gaan we. KEIHARD wordt er gewerkt in complete stilte. Af en toe een lolletje en hup weer verder.
Wat ging het rap. De muziek is niet echt makkelijk maar het is wel erg leuk om te spelen. De motivatie om het goed te krijgen is dan ook erg groot.

Heel opvallend en hoopgevend is dat de groepen doen wat er van ze verwacht wordt en goed naar elkaar luisteren. Hierdoor worden interpretatie issues snel beter of weten we wat we moeten doen in de sectierepetities om het te verbeteren.

Het ging allemaal zo rap dat we ook nog aandacht konden schenken aan movement 2 en 1.

27797Doordat er eigenlijk continue gespeeld werd raakte het embouchure en de spierkracht een beetje op. Maar de doelstellingen waren bereikt dus kon het ensemble om 17:00 uur stoppen.
Dat heet nou loon na werk.

Heerlijk als je na een goede repetitie helemaal kapot naar huis kan.

Het is bijna Pasen en dan gaan we naar buiten met z’n allen. Hopen op mooier weer maar weten dat het zwaar, erg gezellig, waardoor nog zwaarder, maar erg gaaf gaat worden.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: Arjen Scholl