SIMON GELEIJNSE ERELID

Veertig jaar geleden en dan praten we over 1974, kwamen wij voor het eerst zijn naam tegen op de ledenlijst en wel bij de sectie sousafoons.

Nadat hij de eerste noten op de sousafoon onder de knie had gekregen, mocht hij mee op buitenlandse reis. Hij viel gelijk met zijn neus in de boter, want hij was één van de leden die in 1975 mee ging naar Alberta Canada. Inmiddels gewisseld van trompet naar bariton en als spelend lid mee naar de eerste DCI USA Tour in 1979. En alhoewel gewend aan de bariton, ging zijn voorkeur toch uit naar iets anders, meer zwaarder en groter werk.

Nu was hij langzamerhand wel gewend aan grote zaken, want in het dagelijks leven volgde hij zijn vader als beroepschauffeur in het leger. En ook bij de club ging zijn belangstelling steeds meer uit naar het vervoer dan naar muziek maken en al snel hing hij zijn bariton aan de wilgen. En natuurlijk, we hebben het hier over onze Simon Geleijnse.

In de loop der jaren heeft Simon al ons instrumentarium in diverse vrachtwagens kris kras door Nederland en het buitenland geleid. Dat buitenland betekende ook Amerika en zo ging Simon voor de derde keer in 1988 de plas over maar nu als chauffeur van een grote Amerikaanse instrumententruck.

Ook in 1991 was Simon van de partij voor zijn vierde intercontinentale vlucht. Niets was hem te dol of te groot. In de negentiger jaren werd het wat rustiger in huize Geleijnse omdat mede de zorg voor twee dochters zich aandiende. Overigens, net zoals velen voor hem al gedaan hadden en heden ten dage nog gebeurt, zijn Simon en zijn “Janny” ook een Beatrix’ huwelijk.

Waren er dan geen kleine misverstanden, ja natuurlijk wel. Zo ging de club tijdens een Pinksterweekend naar Willtz, Luxemburg. Voor een parade met als vertrektijd 14.00 uur. De bussen waren op tijd, de omkleedgelegenheid zag er goed uit, alleen was er in geen velden of wegen de vrachtwagen te zien. Uiteindelijk kwam de vrachtwagen met onder andere Simon aan het stuur om 13.45 uur aanrijden en konden we klokslag 14.00 uur omgekleed en wel vertrekken. Men had een paar afslagen gemist en moesten keren aan de Franse Grens.

Zo ook waren “the boys” onderweg naar Duitsland en verloren onderweg een wiel van het eetkarretje. Men liet het karretje achter op een trailerpark in de buurt van Almelo. En zoals Simon het zo mooi kan zeggen “Zo, dan zijn we daar ook weer vanaf.”. Plichtsbesef deed hem toch besluiten om op de terugweg nog even te kijken en het “karretje” toch maar weer mee naar huis te nemen.

Simon kan er zelf wel een boek over schrijven, alle nationale en internationale ritten, en hoewel hij de 2000 USA tour gemist had, was hij wel weer aanwezig bij de tours van 2004 en 2008. En zo trots als een pauw stuurde hij die grote USA Beatrix’ bak naar alle wedstrijden. Dit maakt hem uniek en Mr. Intercontinentaal, want geen ander lid van de Beatrix’ Familie stak inmiddels 6 keer met de club de plas over.

Niet alleen dat, maar nog veel meer zoals het 40 jaar plichtsbesef als spelend lid, als bestuurder van de club, en nu vooral de bezige bij op doordeweekse dagen in en rond het clubgebouw heeft het bestuur doen besluiten om tijdens de algemene vergadering van Vereniging Beatrix Korpsen er goedkeuring aan te geven om Simon Geleijnse te benoemen tot erelid van de Vereniging Beatrix Korpsen.

Was getekend

Hilversum, 2 april 2014
Chantal Hoogerhuis de Groot
Voorzitter a.i.
Vereniging Beatrix Korpsen


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: PR Afdeling