DCN FINALS: DUBBEL DERDE

Zowel Jong Beatrix als Beatrix´ behaalden een derde plaats, daarnaast nam Jong Beatrix’ de caption High Auxiliary (best guard) mee naar Hilversum.

Zowel Jong Beatrix als grote zus Beatrix’ namen deze zaterdag uiteraard weer deel aan de Drum Corps Nederland Finals te Dordrecht. Jong Beatrix nam zaterdagochtend nog even de laatste puntjes van de show door tijdens een korte training op ’t Jagerspaadje, om vervolgens daarvandaan met de bus richting Dordrecht te vertrekken. In de bus werden de kapsels en make-up geperfectioneerd, zodat eenmaal daar aangekomen snel omgekleed en opgewarmd kon worden. Om 14.45 uur was het showtime.

Al sportend kwamen de leden het veld op rennen om vervolgens in de startpositie te gaan staan en de show `It’s all in the game` neer te zetten. De sporten werden nog beter uitgevoerd sinds het laatste contest en vooral de zwart/wit geblokte finishvlag die de guard tevoorschijn tovert is een mooie aanvulling.

In afwachting van de retreat mocht Jong Beatrix het publiek ook nog vermaken met een kort concert. De uitslag van deze finals was een mooie afsluiter van de dag: een derde plek voor het korps en daarnaast wisten ze ook nog de Best Guard troffee binnen te slepen. De leden kunnen terugkijken op een geslaagde dag en gaan de komende weken hard werken om minstens net zo’n mooie uitslag neer te zetten tijdens de grote DCE finals. Onze felicitaties gaan uit naar Jong Jubal die de Nederlandse titel in de wacht sleepte!

’s Avonds was het de beurt aan de jongvolwassenen van Beatrix’. Ook zij hadden eerder op de dag nog getraind en behaalden net zoals Jong Beatrix een derde plaats. De show vertelt het verhaal van een Cyborg (robot), die de mensheid over gaat nemen. Langzaamaan veranderen alle corpsleden en de dansers van de colorguard in cyborgs. Dit wordt uitgebeeld door strakke bewegingen en formaties en het steeds meer zilver worden van bijvoorbeeld uniformen en vlaggen. De jury was erg lovend over het concept van de show, in de uitvoering is er echter nog ruimte om te groeien.

In de Europese ranking staat Beatrix’ 5e en niet ver van de nummer 4 en 3. Het corps zal de komende 2 weken keihard trainen om alles er uit te halen wat er nog in zit. Daarnaast staat er nog een taptoe op de agenda, namelijk die in Hellevoetsluis op 20 september a.s. Ook Jong Beatrix zal nog repeteren. Als u het leuk vindt om te komen kijken bent u meer dan welkom, bijvoorbeeld op een training of onze Kickoff (open dag) op 25 oktober. Uiteraard feliciteren wij Jubal met het behalen van de titel Drum Corps Nederland Kampioen!

Alle scores en recaps vindt u op de site van Drumcorps Nederland.
Alle foto’s van de optredens, warming-ups en backstage zijn op onze Flickr pagina.
De show van Beatrix’ kunt u hier bekijken.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: Arjen Scholl