Kerstfeest, maar dan anders

Dit jaar was het kerstfeest extra bijzonder. Het nieuwe thema voor de zomershow van 2015 werd ook bekend gemaakt. 

Het kerstfeest van Jong Beatrix staat al jaren garant voor een hoop gezelligheid en een lekker portie dansmuziek. Maar dit jaar was het een extra bijzonder feest. Het nieuwe thema voor de zomershow van 2015 werd namelijk ook bekend gemaakt aan de leden.

De kinderen moesten daar echter wel iets voor doen! In het clubgebouw van Scoutinggroep De Burcht waren 3 ruimtes ingedeeld als donkere kamer, waar de kinderen 1 missie hadden: zoek de sleutel van de kist waarin een clou zit!

Kerstfeest 2014  Kerstfeest 2014

Door diverse opdrachten (grotendeels in het donker) uit te voeren kwamen ze steeds dichter bij de vindplaats van de sleutel. Maar makkelijk waren de opdrachten zeker niet; ingewikkelde rekensommen, puzzelen, aanwijzingen zoeken, trappen bouwen en dat allemaal met het belangrijkste in het achterhoofd, samenwerken.

Terwijl de ene helft druk aan het zoeken was, vermaakte de andere helft zich uitermate bij het kampvuur. Onder het genot van warme chocolademelk, kerstkransjes en marshmallows zongen de kinderen samen met ome Frans en Mart-Jan échte kampvuurliedjes en luisterden naar spannende verhalen.

Kerstfeest 2014    Kerstfeest 2014

Met het afgelopen avontuur nog in het achterhoofd, keerden de kids terug naar het JB clubgebouw waar het thema via een filmpje bekend gemaakt werd. Met “Escape Room” heeft Jong Beatrix een mooi en spannend thema om uit te werken tot een geweldige show. De invulling daarvan is nu in volle gang dus nog even geduld voor het resultaat!

Na deze onthulling werd er afscheid genomen van trouw lid Emma. Zij stroomt door naar Beatrix’ en gaat daar vast en zeker geweldige dingen meemaken. Ook werd er stilgestaan bij het vertrek van enkele vrijwilligers, hoewel ze allemaal betrokken blijven bij de club en we ze nog zeker bij diverse projecten tegen gaan komen.

kerstfeest 2014  kerstfeest 2014

Tenslotte werd tante Ans, van de Stichting Vrienden van Jong Beatrix, in het zonnetje gezet. Dankzij het volop meedenken, helpen en enorme enthousiasme van deze stichting genieten de kinderen én ouders van alle momenten bij Jong Beatrix. Dit werd nog eens bevestigd door het lekker ijs dat de stichting iedereen aanbood na deze toespraken.

Afsluitend was er uiteraard nog voldoende tijd voor de muziek van DJ’s Wouter en Saran en werd het lokaal omgetoverd tot een echte disco! Ook dit bijzondere kersfeest was weer een groot succes.

Rest ons nog iedereen hele fijne kerstdagen en een geweldig, muzikaal 2015 te wensen!

JB kerstkaart 2014

Meer foto’s en filmpjes zijn te vinden op onze Facebookpagina: www.facebook.com/jong.beatrix


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: Astrid Dorland en Arjen Scholl