OUT OF THE BLUE: JUAN RODRIGUEZ

Het is weer hoog tijd voor een Out of the Blue interview. Dit keer niet met een rookie, maar een lid dat in een paar jaar tijd al vele instrumenten heeft bespeeld binnen Beatrix’.

Hoe heet je, waar kom je vandaan en wat doe je bij Beatrix’?
Mijn naam is Juan Rodriguez. Ik ben 28 jaar en speel marimba bij het front ensemble.

Ben je voor Beatrix’ ook lid geweest van een muziekvereniging? Zoja, waar en hoelang?
Ik ben op mijn 10e begonnen als snare speler bij Show & Marchingband
VIOS Mijdrecht. Later heb ik marching marimba gespeeld, ben ik gaan
spelen in een melodisch slagwerk ensemble en heb ik daarnaast ook
optredens en projecten gedaan met fanfareorkesten, bigband en DJ’s,
en ben ook nog een paar jaar tamboer-maître geweest.

Beatrix’ kwam ik zo nu en dan tegen bij straatparades en bij het WMC.
De stijl van het korps heb ik altijd al gaaf gevonden. En hoewel ik altijd
druk ben geweest met muziek bleef het toch altijd wel kriebelen. Dus
uiteindelijk heb ik de stap gemaakt en heb ik me ingeschreven. Op snare
drum, waar ik ooit mee begonnen ben.

Je krijgt ongetwijfeld wel eens vragen wat Beatrix’ nou precies is? Hoe leg jij het uit?
Dat is soms lastig om uit te leggen, zeker tegen mensen die drumcorps totaal niet kennen. Maar in feite is Beatrix’ een gezellige vereniging. We zijn elk jaar druk met het instuderen van een nieuwe show met dans, muziek en figuren. We doen gedurende een jaar (seizoen) veel optredens in binnen en buitenland. Ook hebben we competitie met andere corps met als afsluiting Nederlandse Kampioenschappen en Europese kampioenschappen.

Je bent nu een paar seizoenen lid. Hoe dacht je voordat je lid werd over Beatrix’ en hoe denk je nu over Beatrix’? Heb je voor je lid werd gedacht het niet te gaan redden? Was dat nodig achteraf?
Het eerste jaar dat ik lid was heb ik tot aan trainingsweekend gedacht dat ik het niet zou redden. Maar eigenlijk was dat totaal niet nodig. Ik heb altijd gedacht dat bij een club als Beatrix’ alleen maar supertalent zou rondlopen. Maar de club bestaat vooral uit hardwerkende gemotiveerde leden die elkaar helpen. Als je gewoon thuis je muziek oefent en je voorbereid op de repetitie, is het niveau prima haalbaar. Ik moet wel toegeven dat ik het showlopen als zwaar heb ervaren het eerste seizoen. Daar staat wel tegenover dat ik de nodige kilo’s ben afgevallen :-).

Wat zou je willen zeggen tegen potentiële leden die twijfelen lid te worden omdat ze bang zijn dat ze niet goed genoeg zijn, het niet aankunnen etc?
Het lijkt een cliché, maar gewoon doen! Lijkt het je te moeilijk, onthoudt dan dat het belangrijkste motivatie is. Je komt in een leuke groep terecht, je leert veel en je doet veel leuke optredens. Al zou je het maar voor één seizoen proberen, dan ben je sowieso een ervaring rijker, en waarschijnlijk verkocht.

Wat is je mooiste moment tot nu toe?
Elk jaar zijn er van die momenten die je bijblijven. ‘Broekie van het jaar award’ bij het percussion, het eerste optreden in uniform, de Europatour ‘12 met de zeven-koppige snare line (zowel technisch als de gezelligheid!), DCE Finals ’14 waar het allemaal op zijn plek viel.

Wat zijn je plannen/dromen voor de toekomst bij Beatrix’?
Sinds vorig jaar speel ik marimba bij het front ensemble (pit) en dat is me goed bevallen dus ook dit jaar marimba. Jong Beatrix heeft een leuke getalenteerde groep in de pit bij die over een tijd gaan doorstromen. Wellicht kan ik tegen die tijd samen met andere leden meehelpen bij de begeleiding van de doorstroomgroep.

Ben je door bovenstaande nieuwsgierig, geïnteresseerd, of heb je vragen? Kijk dan gauw op onze lidmaatschapspagina.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: PR Department