DUBBEL SUCCES

Zowel Jong Beatrix als Beatrix’ behaalden afgelopen zaterdag de 1e plek tijdens CGN contest Aalsmeer.

Afgelopen zaterdag maakte de winterguard van Jong Beatrix in Aalsmeer furore met haar show  Surf’s Crazy. De meiden en jongen behaalden direct bij hun seizoensdebuut de eerste plek tijdens de wedstrijd van Color Guard Nederland. Grote zus Beatrix’ deed dat ’s avonds met haar show Untitled nog eens over en behaalde voor de tweede keer op een rij de eerste plaats in de Open Class.

Ondanks het winterse weer zorgde Jong Beatrix voor zomerse sferen in sporthal De Bloemhof.  Het opzetten van alle decorstukken blijkt deze eerste contest een hele klus te zijn. Want op een strand hoort natuurlijk een strandhuis, surfplanken, handdoeken, strandballen en luie stoelen. Voordat de show dus echt kon beginnen, was er al veel te zien. En als dan eenmaal de zomerse surfmuziek start, gaan de kids helemaal los op de vloer. De vrolijke kleuren, vele dansbewegingen en prachtige tossen van deze dames en heer zorgden voor een daverend applaus.

En daarna was het wachten op de uitslag. Omdat Jong Beatrix als tweede al de show deed, konden de kinderen genieten van de vele show’s die erna kwamen. De thema’s lopen dit jaar flink uiteen, maar zijn allemaal een lust voor het oog.

Om 17.30 uur was dan eindelijk de retreat. En oh wat was dat spannend. Want er deden maar liefst 7 groepen mee in de cadet class, en Jong Beatrix werd maar niet opgenoemd. Tot uiteindelijk de nummer  1 bekend werd gemaakt… Surf’s Crazy blijkt een echte winner show!

Beatrix’Untitled

Natuurlijk nam ook Beatrix’ Winterguard deel aan deze contest met hun programma ‘Untitled’. Aan de wedstrijd ging een goed repetitieweekend vooraf. De sfeer zat er goed in, technisch gezien was er groei en er werd vooral gewerkt aan performance. En dit was zeker te zien in Aalsmeer. Er waren nog genoeg persoonlijke foutjes waar aan gewerkt zal gaan worden in de komende weken, maar de groei is er.

En dat kwam ook naar voren in de punten. Beatrix’winterguard werd net zoals haar zusje eerste met een score  van 77.9 punten, een groei van zo’n 3,5 punt t.o.v. Drachten. De dames en heer zullen de komende 2 weken weer hard gaan trainen om deze plek vast te houden tijdens het volgende contest in Wijchen.

Recensies CGN:

Untitled heet het programma van Beatrix’ Winterguard, er is de afgelopen 2 weken hard gewerkt in Hilversum. Zonder veel poespas wordt hier Winterguard bedreven, geen decorstukken of een gekleurde vloer. Blijkbaar kun je als groep dus heel goed zonder, want het bewijs staat hier op het veld. De vele tosses van de groep zijn geweldig om te zien. De opbouw in de muziek is op het veld terug te zien. Het is een geweldig mooie show waarin ontzettend veel gebeurd. 1e | 77.90

Dit seizoen hebben ze gekozen voor een zomers tafereel. Hilversum heeft met Jong Beatrix Winterguard besloten om te gaan surfen. Met hun programma Surf’s Crazy wanen we ons in een andere wereld waar de surfer zich helemaal in zijn element waant. Leuk bedachte actie met de surfplank. Sterke opening dames en heer, jullie creeren een heerlijk feestje op de vloer. Prachtige strandballen. 1e | 76.35

Foto’s, gemaakt door Arjen Scholl, vind je op onze Flickr pagina en op de website van Roland Kessel.
Alle scores en recaps vind je hier.Mis niets en like de Facebookpagina van Beatrix’ en van Jong Beatrix.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: Arjen Scholl en Roland Kessel