AMERIKANEN GEVEN LES

Afgelopen vrijdag en zaterdag werden workshops gegeven door de Amerikanen Tom Gasparrini en Andy Filipiak. Beiden heren hebben hun sporen verdiend in de drumcorps wereld en deelden hun ervaringen aan de percussieleden.

Vrijdagavond is door de heren dieper ingegaan op de techniek, wat binnen een drumcorps ontzettend belangrijk is. Gasparrini ging hier daarom ook uitgebreid op in en paste de regels toe op het showprogramma van Beatrix’.

Zaterdagochtend kreeg eerst de jeugd van Jong Beatrix les van Gasparrini en Filipiak. Zij leerden hen de fijne kneepjes van het vak op de muziek van de komende show. Slagtechnieken, hard en zacht spelen en de manier van samenwerken tijdens een optreden kwamen aan de orde. ’s Middags kregen zowel de leden van Jong Beatrix als van Beatrix’ een clinic.

Het is nu aan de leden om het geleerden in de praktijk te gaan brengen tijdens hun show bij de Nederlandse en Internationale kampioenschappen. Alle aanwezigen reageerden enorm enthousiast over workshops, dus er zal zeker in de toekomst meer deskundigen uit de drumcorps wereld uitgenodigd gaan worden. Houd onze website, www.beatrix.org, in de gaten voor data of word ook lid van ons corps en mis het niet. Er is nog plek!


Gasparrini is mede verantwoordelijk voor het enorme succes van afgelopen jaren van het Amerikaanse drumcorps Bluecoats. Daarnaast speelde hij bij meervoudig World Class kampioen The Cadets uit Pennsylvania en heeft hij de afgelopen drie jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Rhythm X, een non-profit muziekopleiding uit Ohio die ook les geeft op diverse highschools, colleges en universiteiten in de Verenigde Staten.


Filipiak speelde enkele jaren bij drumcorps Cavaliers uit Chicago en in het front ensemble van The Glassmen uit Ohio. In 2012 was hij marimbaspeler bij Rhythm X. Filipiak is op dit moment instructeur bij de Boston Crusaders en diverse drumlines van scholen in Ohio en Texas.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: PR Afdeling