CONTEST FRANEKER

Het is een cliché, maar wat vliegt de tijd, in Franeker organiseerde CGN alweer de laatste reguliere contest van 2015 en natuurlijk waren onze guards hierbij!

Vroeg op de dag begon Beatrix’ Winterguard met hun repetitie, terwijl Jong Beatrix op reis ging naar het hoge noorden. Na de gebruikelijke warming ups was het al aan het begin van de middag showtime. Je kunt goed zien dat de leden hun show steeds beter onder de knie krijgen en kunnen genieten en de laatste puntjes op de i aan het zetten zijn. De performance groeit, ze zijn steeds cleaner en genieten zichtbaar. De meiden en jongen zetten een goede show neer en moesten daarna een aantal uren wachten op de retreat. Het was erg spannend maar het lukte de groep om wederom een eerste plek te behalen!
Recensie CGN: In veel groepen zijn de leeftijdsverschillen soms groot, zo ook bij Jong Beatrix Winterguard, waar de jongste volgens mij net 6 is en de oudste zo goed als gereed voor hun grote zus Beatrix’ Winterguard. Maar dat terzijde, de groep uit Hilversum hebben een serieus programma met een knipoog en vooral veel lol, en daar draait het om. Hun programma Surf’s Crazy dendert de tribune op, de geschreven equipment zijn pittig maar zeker niet onuitvoerbaar voor de leden. 1e | 78.85

Na een enorm goede repetitie zette Beatrix’ Guard een goede run neer met een fantastische sfeer en een sterk teamgevoel. Aan het begin van de avond stapte Beatrix’ pas in de bus naar Franeker. Daar aangekomen ontstond de gebruikelijke file voor het toilet, het inspecteren van de zaal en meer van dat soort perikelen. En toen was het eindelijk showtime. De show begon sterk. Helaas blesseerde één van de leden zich en zij kroop van de vloer wat natuurlijk erg schrikken was voor de leden. Het uitvallen van dit lid veroorzaakte in verdere stadia van de show problemen vanwege overgooien en het doorgeven van equipment. Maar de groep zette haar schouders eronder en het zorgde er juist voor dat er goed werd samengewerkt en er handig werd gezocht naar oplossingen. De groep was zich ervan bewust dat het product niet helemaal uit de verf was gekomen en was dan ook erg blij en trots dat zij ondanks dat een eerste plaats behaalde.

Recensie CGN: De show zonder naam had ook (SZN) kunnen heten maar Beatrix’ Winterguard heeft gekozen voor Untitled. De opening met voor sommige leden een lastig standje gaat al snel over in dans. De leden kunnen zeer goed overweg met het materiaal en maken van hun ongetitelde show een waar spektakel. Een zeer strak vlaggenblok zoals we gewend zijn van de Hilversummers is een streling voor het oog. Nadat ze in Wijchen nog genoegen moesten nemen met een tweede plaats, zet Beatrix een stevige stap naar misschien een nieuwe Open Class titel. Als eerste passeren ze dit seizoen de tachtig. 1e | 81.60

Beide groepen gaan aankomend weekend nog keihard trainen om zo met finals hun beste shows van het seizoen te kunnen tonen aan publiek en jury. Komt u ook? Als u nog geen kaartjes heeft maar ons wel wilt komen aanmoedigen, kijk dan even hier.

Overige scores en recaps zijn binnenkort hier te vinden.
Er zijn nog veel meer foto’s gemaakt, deze komen zo snel mogelijk op onze Flickr pagina.


Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door: PR Afdeling