CGN FINALS 2015

Na een half jaar bikkelen was het ineens al weer eind maart en dus tijd voor Finals. En dit jaar was een extra bijzondere om allerlei redenen.

Ten eerste Jong Beatrix. Zij hadden dit jaar veel nieuwe en zeer jonge leden. Het feit dat zij tezamen met de wat oudere, grotere leden, als één team op het veld stonden alsof ze het al jaren deden was dus erg knap. Met hun enorm vrolijke programma ‘Surf’s crazy’ stonden ze met stralende koppies te performen alsof ze er al jaren stonden. Na een lange middag en avond wachten werden zij met een prachtige 2e plaats beloond door het juryteam.

1    3    2

Recensie CGN: Catch that wave, dude! Met deze woorden treedt vandaag als laatste in de Cadet Class Jong Beatrix Winterguard op. Je waant je op een prachtig strand ergens in de wereld, alles mag zolang het maar met surfen te maken heeft. Surf’s Crazy is een show om lekker achterover te zitten en te genieten van een groep jonge mensen die op heerlijke muziek ons meenemen naar de hoge golven, strandtentjes en strandstoelen. 2e | 81.53

5    4

Natuurlijk was het ook een bijzondere dag voor Beatrix’ Guard. Het was een bijzonder seizoen, onder andere omdat er veel nieuwe leden waren, er een nieuw staffteam voor de groep stond en zij vorige week het vervelende nieuws vernamen dat Beatrix’ deze zomer niet uit zal komen. Maar de leden wisten dit om te vormen tot een motiverende factor. Zette zij ’s middags nog een wat matte technische show neer, ’s avonds was daar ineens het laagje, nou ja, beter gezegd, een dikke vette laag, vol emoties van onder andere trots, zenuwen en dankbaarheid door elkaar heen. Ze gaven alles, voor zichzelf, voor het team, de staff, het publiek, en de vele trouwe fans die een prachtig blauw vak vormden op de tribune. Untitled. had al een punt in de naam, nu is er dan toch echt een punt achter gezet achter dit seizoen. Een prachtige nationale titel, de 12e in de geschiedenis. Open Class Dutch Champion 2015!

6    7    8

Recensie CGN Prelims: Een week voor finals kregen de leden van Beatrix Winterguard te horen dat hun corps dit zomerseizoen niet gaat uitkomen. Een zeer droevig bericht voor Drumcorpslievend Nederland en een schok voor de showkorpsenwereld. Maar vandaag kunnen we nog van de Guard genieten en hoe. De laatste puntjes zijn hier op de bekende i gezet en dat heeft een goede invloed gehad. Het programma Untitled is een sterk programma met vele hoogtepunten die je als kijker op het puntje van je stoel zetten. 1e | 83.10

10      9
Recensie CGN Finals: Voor Beatrix Winterguard is het nog eenmaal Untitled vanavond. De ervaren leden binnen de unit weten wat het is om een goede show neer te moeten zetten. En dat doen ze ook, zoals het hoort bij de club uit Hilversum. 1e | 85.050
Tijdens de retreat gebeurde er nog iets bijzonders. Oscar Brusse, en met hem ook Karin de Vries – Glaasker, Berend-Jan de Vries en Robby Overvliet, werden door CGN toegevoegd aan de Hall of Fame. Onze felicitaties gaan uit naar allen, maar natuurlijk in het bijzonder naar Oscar Brusse. Oscar is samen met zijn teams over de jaren de grondlegger geweest voor het succes van zowel de zomer als winterguard.

Naast deze personen werden ook Fred en Rob in deze Hall of Fame opgenomen. Fred heeft 16 jaar lang de muziek voor CGN verzorgd en dus ook tientallen keren voor Beatrix’. Hij gaat hiermee stoppen dus wij zullen hem erg gaan missen maar willen hem ontzettend via deze weg nog graag bedanken voor al zijn inzet. Ook willen wij Rob bedanken voor zijn inzet met de Videovault, een ontzettend mooi medium waarmee wij iedereen kunnen laten meegenieten van onze prachtige sport. Ook werden er dedication awards uitgereikt, onder andere aan Ria Busman over wie wij eerder berichtten. Ria is de moeder van (oud-)leden van Beatrix’. Zij is tijdens dit seizoen overleden maar heeft deze award postuum mogen ontvangen voor haar jarenlange inzet bij CGN. Dankjewel Ria!

Wij willen alle andere kampioenen feliciteren. Natuurlijk mogen ook alle andere units die deel hebben genomen aan de CGN Finals heel trots zijn en ook hen feliciteren wij.

Als laatst maar niet het minst belangrijk willen wij alle vrijwilligers bedanken. De staff, vloerploeg, oppasmoeders, fotograaf, chauffeurs, boostermedewerkers en alles wat wij nu nu vergeten. En last but not least, alle fans, donateurs en sponsoren. Jullie zijn onmisbaar voor ons, bedankt!

Jong Beatrix zal zich komend weekend al weer gaan richten op haar zomershow. De leden van Beatrix’ Guard gaan eerst genieten van hun welverdiende rust. Maar velen zijn van plan om gedurende de komende maanden regelmatig samen te komen en te trainen met natuurlijk veel gezelligheid. Wij zullen hierover publiceren en je bent altijd welkom met hen mee te doen!

Alle scores en recaps vind je hier.
Een compleet verslag van dit evenement vind je hier.
Alle foto’s vind je binnenkort hier.

Video opnames van beide groepen vind je op hun Facebook pagina’s. Beatrix / Jong Beatrix