ROADTRIP DOOR H’SUMSE STRATEN

Voor de tweede keer hield Jong Beatrix een tour langs zoveel mogelijk Buitenspeeldagen in Hilversum. Extra uniek dit jaar, want grote zus Beatrix’ ging ook mee!

sherpa BeatrixBeatrix’ begon de dag met een optreden bij Sherpa, de zorginstelling in Baarn waar het corps normaal gesproken zaterdags traint.  In parade liepen ze langs alle woongroepen om vervolgens nog een concert te geven voor alle enthousiaste bewoners. Als bedankje kreeg Beatrix’ honderden heerlijk zelf gebakken koekjes. De leden vonden het te gek om voor dit thuispubliek op te treden.

Na dit vrolijke optreden vertrokken ze naar de trainingslocatie van Jong Beatrix waar ze het laatste stukje van de repetitie nog konden bekijken. Nadat de grote en kleine zus in twee groepen gesplitst waren vertrokken de Connexxion stadbussen naar de Buitenspeeldagstraten. De roadtrip kon beginnen!

Roadtrip-Jong-Beatrix-3 Roadtrip-Jong-Beatrix-5

Ruim 15 straten werden door de 2 bussen met zo’n 70 leden getrakteerd op een muzikaal bezoek. Na een paar nummers gespeeld te hebben, konden de kinderen (en vaak deden de ouders ook mee) zelf de instrumenten of vlag uitproberen. Een bonte boel van vrolijke noten vulden de straten en ondertussen werden we verwend met drinken en snoep, zodat we fris weer door konden naar de volgende straat.

Roadtrip-Jong-Beatrix-2 Roadtrip-Jong-Beatrix-4

Het muziek maken beperkte zich niet alleen tot de Buitenspeelstraten, ook in de bus die van locatie naar locatie reed, werd volop gespeeld en gezongen. De unieke combinatie van Jong Beatrix samen met Beatrix’ was een geweldige ervaring. De leden leerden elkaar ook onderling een ander instrument bespelen en in een ontspannen sfeer leerden ze elkaar beter kennen. Samen optreden gaat dus vast en zeker vaker gebeuren!

Jong Beatrix spaart nog steeds om in september naar de Duitse kampioenschappen te kunnen, en daarom vroegen we de straten om een kleine fooi en/of lege flessen. Nou, dat hebben we geweten! We zijn met honderden flessen naar huis gegaan en ook de fooienpot was zeer gul gevuld.

Roadtrip Jong Beatrix Roadtrip JOng Beatrix

We willen alle straten hartelijk bedanken voor hun hartelijke ontvangst en enthousiasme. Hebben de straatspeel-kinderen de smaak te pakken gekregen of willen ze eerst nog iets meer proeven van onze club? Dan zijn ze aanstaande zaterdag van harte welkom om naar onze training  te komen kijken: van 11.30 – 12.30 uur op onze trainingslocatie bij de korfbalvelden op Crailo, Hilversum.

Bekijk alle foto’s op onze Flickr pagina.

Foto’s gemaakt door Arjen Scholl, Karel-Willem Jaarsveld en Ellen v/d Brink