CLINIC BIJ PROUD EVENT DOOR BDI

Afgelopen zondag hadden leden van Beatrix’ en Jong Beatrix de unieke kans om mee te trainen met de Blue Devils!

Een groot aantal leden van beide groepen grepen dan ook die kans. Samen met leden van een groot aantal andere groepen volgden zij deze clinic.

Bij de brass werd eerst aandacht besteed aan houding en de marching-techniek van de Blue Devils. Binnen werd er aandacht besteed aan de ademhalingstechnieken die de Devils toepassen. Daarna werd een tweetal nummers, de Naval Hymn en de Devils klassieker ” When a Man loves a woman” . Vooral bij het laatste nummer ging het dak er tijdens de repetitie al af!

Bij de drums werd er aandacht besteed aan een aantal standaard oefeningen van de Devils. Ook hier was een massale groep aanwezig, inclusief staff en leden van Jong Beatrix’ en Beatrix’. Ook zij leerden “When a Man loves a woman”.

1 2

Bij de guard werden eerst wat warming-up bewegingen aangeleerd. Hierna werd een stuk dans aangeleerd en vervolgens werd een frase op vlag uit de Show van BDI ingestudeerd. Hierna was er nog even tijd om op met rifle en sabel technieken te oefenen en ook hier werd een stukje uit hun show van ingestudeerd.

Nadat de sectionals waren afgerond konden de leden een repetitie bijwonen van BDI en kennis maken met de manier waarop zij repeteren en hoe zij zich voorbereiden voor de Europese tour.

Vervolgens was het tijd voor het Show and Tell gedeelte van de middag. Iedere sectie liet zien waar zij die middag aan hadden gewerkt, met als grote finale “When a man loves a woman” door de brass en percussion. Het dak ging er af!

3

Achteraf waren er bij de leden veel enthousiaste reacties. Vooral bij de Jong Beatrix’ leden waren er veel stralende ogen. Er werd na het einde van de clinic dan ook volop gebruik gemaakt van het fotomoment.

4 5

Koen
Wij zijn als vereniging bijzonder trots op Koen, die na vorig jaar DCI kampioen te zijn geworden met de Devils nu een maand lang zal toeren met BDI. Wij zullen Koen natuurlijk volgen en waar mogelijk een update geven over de reis en optredens die hij doet.

DSC_0070


Foto’s zijn gemaakt door: Rob de Bruin