JONG BEATRIX GEEFT BINK-KIDS LES

DSCF0264

Neem 175 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en zet ze met Jong Beatrix in ons club gebouw. Dat is geheid één groot feest!

Afgelopen maandag stelde Jong Beatrix haar deuren open voor kinderen van de naschoolse opvang Bink Hilversum. In groepen kregen de kinderen een workshop met de toeters, slagwerkers en de color guard. Doordat het vakantie is, waren er veel leden die enthousiast onze gasten aan de hand meenamen.

Eerst kregen de Bink-kinderen een filmpje te zien, wat we als drum corps precies doen. En dat is niet alleen muziek maken, maar ook veel lol hebben! Vervolgens leerden de kinderen de fijne kneepjes van het vak door zelf alle instrumenten uit te mogen proberen onder begeleiding van de Jong Beatrix-ers. Van bass drum tot mello en van dansen met vlaggen tot xylofoon. Alles mocht een keer bespeeld worden. Natuurlijk was het een kakafonie aan geluiden, maar het plezier straalde van de gezichten.

Na de workshops kregen de kinderen een privé-concert van de leden en als kers op de taart mochten ze nog één keer met Jong Beatrix meespelen. Iedereen kreeg een kazoo (een soort toetertje dat je bespeelt met je stem) en op de muziek van Let it go uit de film Frozen werd het eindspektakel gehouden.

Jong Beatrix hoopt dat de kinderen hebben ervaren hoe leuk muziek maken is, maar vooral ook dat ze hebben gezien wat voor gezellige sfeer er bij Jong Beatrix is. Want muziek verbroedert, maar van plezier maken groei je!

Kom kijken!
Dinsdagavond is iedereen van 19 tot 20 uur welkom in ons clubgebouw om bij een training van Jong Beatrix te komen kijken en dan staan we klaar om alle vragen te beantwoorden.  Mocht je onverhoopt toch niet kunnen, neem dan contact met ons op, zodat we een ander moment af kunnen spreken. Mail naar jongbeatrix@beatrix.org of bel met Natasja Versteeg, coördinator Jong Beatrix, 06-43 08 17 27.

 

Foto’s gemaakt door Karel-Willem Jaarsveld