BEATRIX’ EN EUROPEAN X BUNDELEN KRACHTEN

Drumcorps Beatrix’ uit Hilversum en indoor percussion ensemble European X uit Almere maken met trots bekend dat ze komend winterseizoen een intensieve samenwerking met elkaar aangaan.

Door de krachten te bundelen in het delen van faciliteiten, netwerk en kennis, gaan beide organisaties met zeer sterke units de komende wintercompetitie in.

Zowel Beatrix’ als European X hebben als doel muzikale vorming te bevorderen en op muzikaal en creatief gebied samen te werken met plaatselijke, provinciale, landelijke en internationale organisaties.  Er bestaat veel synergie tussen wat beide organisaties elkaar te bieden hebben. Redenen genoeg om erg enthousiast te zijn over deze samenwerking. Op dit moment wordt gezamenlijk de laatste hand gelegd aan een goede planning om de units zo optimaal mogelijk vanuit Hilversum de wintercompetitie in te laten gaan.

Top ontwerp
Voorts zijn de eerste gesprekken gevoerd met het designteam van Rhythm X inc, de meervoudig WGI worldclass wereldkampioen en officieel partner van European X. Zo zijn de winterproducties verzekerd van een top ontwerp. “We kijken dan ook  enorm uit naar de start van het winterseizoen. Het bundelen van onze krachten zal ervoor zorgen dat we als Beatrix’ en European X nieuwe en spectaculaire programma’s op de vloer gaan zetten,” aldus Alfred Middendorp (voorzitter Vereniging Beatrix korpsen) en Erik de Vries (Manager European X). “Goede prestaties beginnen bij een doordachte en heldere organisatie. De units blijven onafhankelijk van elkaar opereren met hun eigen management en instructieteam.”

Beatrix’ is met haar eigen Winds- en Winterguardprogramma’s te bewonderen en European X knalt de zalen uit met Indoor Percussion. Hierbij wordt voor het eerst gedacht aan het op de vloer brengen van twee units. Naast het open class ensemble is nu de intentie ook een ‘A class’ percussion groep te starten. Deze groep zal minder intensief repeteren dan de open class unit.

Amerikaanse experts
Net als bij European X zijn de winterproducties ‘Colorguard’ en ‘Winds’ van Beatrix’ georganiseerd als projecten. Deelname aan deze projecten staat dan ook open voor iedereen die geen lid is van Beatrix’ maar alleen wil meedraaien in een gave winterproductie van topniveau. Regelmatig komen Amerikaanse designers en instructeurs vanuit Rhythm X over naar Nederland om niet alleen de castleden van European X te inspireren maar ook die van Beatrix’ en de jeugd van Jong Beatrix.

VBK & European X
De Vereniging Beatrix Korpsen beoefent drumcorps en Winterguard op hoog niveau met een enthousiast en ervaren staffteam. Zowel in Nederland als in Europa staan deze groepen bekend om hun klasse, stijl en techniek en hebben in het verleden veel prijzen gewonnen. Dit jaar doet Beatrix’ voor het eerst mee aan Winds, dat prima past in de nieuwe weg die zij afgelopen jaar is ingeslagen en tevens een mooie aanvulling is op het zomerprogramma.

European X vormt officieel de Europese tak van Rhythm X inc uit Columbus/Ohio (USA). European X is opgericht door stichting Independent Music Projects (IMP), die garant staat voor de operatie European X. Ze maakt gebruik van instructeurs en designers van Rhythm X en genereert hierdoor weer de mogelijkheid  hen kennis te laten maken met de Europese cultuur. European X is momenteel met 4 CGN ‘open class’ titels in 7 jaar tijd het meest succesvolle indoor percussion ensemble van Europa.

Binnenkort volgt alle informatie over de open sessies van de verschillende units. Indien je deel wilt nemen aan één van de programma’s van Beatrix’ of European X of nu al hierover meer wilt weten, kun je een e-mail sturen naar info@beatrix.org  of info@europeanx.org, onder vermelding van je naam, telefoonnummer, e-mailadres en naar welke unit je interesse uitgaat.