JUBILEUMWEEKEND JONG BEATRIX

Dit jaar bestaat Jong Beatrix 60 jaar. Een mooie leeftijd om goed bij stil te staan. De leden deden dit samen met staff en vrijwilligers uitgebreid in het weekend van 2 & 3 juli met een Summertime weekend.

Het was lange tijd gissen wat er allemaal zou gaan gebeuren dit weekend. Bepakt en bezakt met slaap- en zwemspullen kwam iedereen zaterdagochtend vroeg op de fiets aan. De slaapspullen mochten in de gang gezet worden, de zwemspullen gingen achterop de fiets. Want er was geen tijd te verliezen.

Een fietstochtje naar Loosdrecht deed de meesten al vermoeden wat er komen ging: we gingen de Loosdrechtse Plassen op! Verdeeld over 10 roeiboten ging de reis naar een eiland op de Vuntus. Gelukkig was het al de bedoeling dat er gezwommen ging worden, want onderweg erheen kregen de meesten een plensbui op hun kop. Geen reden meer dus om niet nat te worden…. en wie niet wilde, werd met een beetje pech wel geholpen door anderen.

Op het eiland werden de kids verrast met een heerlijke picknick en mochten ze hun energie steken in een botenrace: wie roeit er het snelst om het eiland heen? Omdat sommigen geholpen werden met motorbootjes, laten we maar even in het midden wie er gewonnen heeft…

Eenmaal weer terug bij het gebouw werden de hongerige magen gestild met patat, frikandellen en heerlijke hamburgers van de bbq. De volgende verrassing was dat we bleven slapen in het gebouw. Iets wat velen al lange tijd wilden. Met z’n allen in de grote zaal (met uitzondering van de jongsten, die een eigen lokaal mochten inrichten) en muziek van DJ Wouter.

Maar voordat het zover was stond er nog een avondprogramma te wachten. Een dierenspel op de hei/bos. Achter bosjes, in de struiken en plat op de grond zaten staffleden dierengeluiden te maken om de groepjes kinderen muntjes te geven zodra ze gevonden werden. Maar niet iedereen was te vertrouwen! Er liepen ook stropers rond om de muntjes weer af te pakken.

Toen iedereen gevonden was, brandde het kampvuur inmiddels bij scoutinggroep De Burcht. Voor dit speciale weekend was Ome Frans ook weer ouderwets van de partij met zijn banjo en hij had zelfs een jubileumlied geschreven die uit volle borst meegezongen werd.

Ondertussen was het laat geworden, dus tijd voor de jongsten om terug naar het gebouw te gaan. Daar werden ze nog getrakteerd op een broodje knakworst en daarna ging het licht uit voor hen. In het bos ging het nu pas echt spannend worden. De groep werd naar de andere kant van het bos gereden waar ze geconfronteerd werden met een moordscene. En wat bleek, iemand uit de groep had dit gedaan! Tijd om op onderzoek uit te gaan. In het donker. Door het bos. Met enge mensen die je lieten schrikken…

Vlak voor de onweersbui losbarstte boven Hilversum was de moord opgelost (Evan lijkt zo’n stille jongen, maar ondertussen bleek hij gewoon de moord gepleegd te hebben 😉 ) en was iedereen weer binnen in het gebouw. Nog gezellig nababbelen en broodje knak, waarna het ook voor de rest bedtijd was.

Vanzelfsprekend sliep niet iedereen gelijk, dus voor een groep was het weer erg vroeg, toen de jongsten om 8 uur al zingend en springend de grote zaal inkwamen als wekservice. Gelukkig maakte een uitgebreid buffet de korte nacht goed.
IMG_4460

Met z’n allen werd nog een laatste spel gespeeld. Een soort ‘ik hou van Holland’ spel, dus indutten was geen optie. Raad het woord, door te liplezen was er 1 van, maar ook geblinddoekt een parcours afleggen op aanwijzing van 1 iemand. Hilarische momenten gaf dit alles. Waarmee het weekend naar volle tevredenheid afgesloten werd.

Grote zus Beatrix’ heeft dit jaar ook haar jubileum. Zij wordt maar liefst 70 jaar. Beide korpsen gaan dit zaterdag 17 september vieren. Houd onze website en Facebookpagina’s in de gaten voor meer info hierover. Ook zijn hier filmpjes van het weekend te vinden en van 60 jaar Jong Beatrix.

Alle foto’s van het jubileumweekend zijn te vinden op onze Flickr-pagina.