Jong Beatrix trekt leden op Hilversum Actief

Als vertegenwoordiger van de Vereniging Beatrix Korpsen, stonden vrijwilligers, instructie en enkele enthousiaste leden van Jong Beatrix zondag 17 september met een kraam op het groots opgezette “Hilversum Actief”.

“Hilversum Actief” is een doorontwikkeling van de SportFair van 2016. Een evenement waar nu ALLE verenigingen van Hilversum de kans krijgen zich te presenteren.

Op het prachtige vernieuwde Marktplein op het Langgewenst in Hilversum stonden tientallen kramen met de meest uiteenlopende verenigingen; van dansschool tot toneelvereniging en van hockeyclub tot Jong Beatrix.

 

Jong Beatrix heeft hier bijvoorbeeld kennis gemaakt met de dansschool, die ‘toevalligerwijs’ maar een paar honderd meter van het clubgebouw is verwijderd. Maar ook is er gesproken met geïnteresseerden voor Beatrix’ Drum & Bugle Corps. Daarnaast was er vooral veel jeugd die – soms gestimuleerd door de schaal met snoepjes – mochten spelen op snare, bass-drum, trompetten en xylofoons, en konden proberen of ze geluid uit de contra kregen (waarna ze weer beloond werden met wat lekkers, als papa en mama dat goed vonden).

Het was al met al een erg leuke (en gelukkig zéér zonnige) dag, waar veel interessante contacten zijn gelegd, en die zeker voor herhaling vatbaar is.