Boekingen

Direct boeken? Mail onze manager: manager@beatrix.org

In een compleet vol gepakt stadion bracht Beatrix’ Drum & Bugle Corps in het laatste weekend van september 2012 haar productie Under Construction tot leven. Beatrix’ staat erom bekend een publieks favoriet te zijn en dat bewees het corps tijdens de Drum Corps Europe Championships, het meest belangrijke competitieve optreden van het seizoen. Met producties als “Wicked”, “City of Angels” en haar laatste productie “Under Construction” blijft Beatrix’ enerverend en steeds meer in richting van de theatrale shows waarbij het publiek ogen te kort komt.

“De scores zijn misschien wat minder, maar er komt wel een club dat veld op. Als kampioenen. Geweldig”
 
“Blue is the color, drum corps is the game!”

Het voetbalveld is niet de enige plek waar Beatrix’ te vinden is. Beatrix’ heeft in de loop der jaren diverse taptoes, marktterreinen, parades en zelfs het theater bezocht. Beatrix’ stelt geen eisen en werkt graag mee aan ieder evenement.

SPORTVELDEN
dce_finals_2011Beatrix’ repeteert op voetbalvelden en maakt gebruik van de Amerikaanse “yardline fields”. Beatrix’ maakt haar producties altijd front facing en maakt gebruik van het veld van de “0” tot de “0” yardline. Uw evenementen terrein kleiner dan dit oppervlakte? Geen probleem, wij passen ons graag aan naar de wensen van uw organisatie.

TAPTOETERREIN / CONCERT
Niet ieder taptoe terrein is geschikt voor een drum corps. Hoewel wij onze eigen yardlines kunnen plaatsen op het veld, dorsplein of marktterrein kan het voorkomen dat een locatie soms echt te klein is. Ook hier bieden wij een passende oplossing. In concert formatie presenteren wij onze volledige productie incl. eventueel extra muzikale stukken die op voorhand met elkaar overlegd kunnen worden. Door onze concerten interactief te maken met het publiek blijft dit alsnog een show spektakel om naar te kijken én te luisteren. Ook bij een interactief concert komt u ogen tekort.

alkmaar_2011 sops

THEATER
Diverse keren heeft het Beatrix’ Drum & Bugle Corps in het theater gestaan. Naast evenementen door opdrachtgevers heeft Beatrix’ ook diverse theatershows zelf mogen organiseren. De meest recente show die gepresenteerd is door het korps was in 2011. Beatrix on Stage, een 3 uur durende show, inclusief alle andere onderdelen van de Vereniging Beatrix Korpsen, was een groot succes en werd in de meeste recensies omschreven als “vernieuwend, interactief en muzikaal showspektakel”.

beatrix_on_stage_2011

Vraag nu direct uw offerte aan, en ervaar de magie van drum corps, op welk evenement dan ook!

GESCHIEDENIS
Beatrix’ Drum and Bugle Corps is opgericht in 1946 als Tamboer en Pijperkorps Beatrix. Door de jaren heen zijn er veel veranderingen gemaakt. In 1969 was Beatrix’ een marching band, namelijk de Beatrix Band. In 1975 keek Beatrix’ al naar de andere kant van de oceaan en ging het korps touren in Alberta, Canada. In 1975 ging het korps voor het eerst naar Amerika en in 1979 vloog het corps weer naar de andere kant van de oceaan, ditmaal om mee te doen bij de Drum Corps International wedstrijden. In 1983 transformeerde het corps naar Drum Corps en veranderde de naam in Beatrix’ Drum and Bugle Corps. Beatrix’ is één van de top korpsen in Nederland. Het korps blijft vernieuwen en volgt de veranderingen van Drum Corps International op de voet. Naast 1979 ging het corps ook in 1988, 1991, 2000 en 2004 naar Amerika. In de zomer van 2008 heeft Beatrix’ voor de zesde keer deelgenomen aan de wedstrijden van DCI en dit was erg succesvol. Beatrix’ is Internationaal kampioen geworden en heeft voor het eerst in haar historie de finals (top 12) gehaald.

HEDEN
Beatrix’ behoort nog steeds tot de top van Nederland en Europa. De meest recente titel behaalde het corps in 2008, toen won het de Nederlandse Kampioenschappen en behaalde het korps de zilveren medaille tijdens de Europese Kampioenschappen. In 2011 mocht het corps wederom een zilveren medaille mee naar huis nemen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Beatrix’ presenteert zich niet alleen op voetbalvelden. Diverse taptoe terreinen in Nederland en Europa zijn de revue gepasseerd. Zo is het korps meerdere malen Open Dutch Champion geworden tijdens de Open Dutch Showcorps Championships te Assen en heeft het meerdere kampioenstitels op zak die behaald zijn tijdens de vele WMC kampioenschappen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, dan kunt u altijd vragen naar onze manager van het Beatrix’ Drum & Bugle Corps.

Kika-2011


Junior Drum Corps Jong Beatrix heeft in haar bestaan al een grote naam opgebouwd. Op taptoes, tijdens wedstrijden en streetparades weten de jongen en meisjes het publiek uitstekend te vermaken met hun muziek en showelementen. Ieder jaar wordt er een geheel nieuwe show met nieuwe muziek samengesteld. En er wordt, zoals een jeugdkorps betaamt, vooral eigentijdse en herkenbare muziek gespeeld. Deze shows worden tijdens de wintermaanden ingestudeerd, maar ook tijdens deze maanden verzorgd Jong Beatrix graag optredens voor bijvoorbeeld festiviteiten, openingen of (Sint)intochten.

35372360152_d1a88d38a0_o

Met het Amerikaanse stadion show-optreden vol figuren en technische elementen behoort Jong Beatrix standaard tot de top 3 van de Nederlandse show korpsen. Om in uw buurt, straat of bedrijf te entertainen kan men echter ook kiezen voor een lopend/marcherend of staand optreden. Het enthousiasme voor muziek straalt van deze kids in de leeftijd 7-16 jaar af. U zult worden gegrepen door de vrolijke klanken en meeslepende ritmes.

CONTACTGEGEVENS:
Contact: manager@beatrix.org

DSCF1061