Jong Beatrix Organisatie

groepsfoto juni_pers_small

Jong Beatrix is een junior drum corps – opgericht op 16 juni 1956 – die kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar de kans geeft zich op muzikaal- en showgebied te ontwikkelen. Bij Jong Beatrix wordt plezier, muziek, beweging, dans en show verenigd in één activiteit. Om dat in goede banen te leiden heeft de vereniging een grote en bekwame groep enthousiaste vrijwilligers die o.m. les geven, uniformen naaien en de kinderen begeleiden. In meer dan een halve eeuw is Jong Beatrix ontwikkeld van nationaal befaamde Mars- en Showband tot een stoere jonge versie van grote zus Beatrix’ Drum & Bugle Corps, maar met een geheel eigen gezicht.

Jong Beatrix bestaat uit vier hoofdonderdelen: de Brass (blazers), de Percussion (slagwerkers), het Front-ensemble (o.m. xylofoon-spelers), en de Color Guard (vlag, rifle, sabre en dans).

_DSC0598  taptoe Mijdrecht 2015

 2014-09-13 DCN Finals 049 4

Jong Beatrix is een seizoensgebonden vereniging. Dit omdat we aan een drum corps competitie meedoen, waarop wij onze planning richten. In het seizoen van mei tot en met september worden er verspreid door Nederland wedstrijden en kampioenschappen georganiseerd. Tijdens deze wedstrijden komen we uit in de Junior Class en worden we bejureerd door een professioneel juryteam. Op Europees niveau weet Jong Beatrix zich meestal in de top drie te plaatsen. Daarnaast hebben we een aantal Nederlandse en Europese kampioenschappen op onze naam staan.

Naast het zomerseizoen kent Jong Beatrix ook een winterseizoen. Daar doet niet heel Jong Beatrix aan mee, maar alleen onze color guard. Zo gauw als de Championships in september is geweest, wordt door de color guard apart een nieuwe show ingestudeerd. De zgn. winter guard-competitie hiervoor wordt georganiseerd door Color Guard Nederland (CGN). De Championships van de winter guard-competitie is ieder jaar eind maart. En ook daar worden we bejureerd door een professioneel juryteam. Meer informatie over deze competitie vind je op www.colorguard.org.

De opbouw van ons seizoen
Onze organisatie draait voor een groot deel om deze twee competities. Onze activiteiten zijn erop gericht om een zo goed mogelijke show te brengen. We starten het seizoen met een nieuw show-thema met bijpassende muziek.

Als alles gecomponeerd en gearrangeerd is, kan het instuderen beginnen. Dit doen we in de winter, net als het schrijven van de show. In de winter repeteren we op dinsdagavond en zaterdagochtend in het eigen gebouw aan de Neuweg in Hilversum. Vanaf mei repeteren we – naast de gebruikelijke dinsdagavond – elke zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur buiten, waarbij we op een veld de show en muziek steeds verder verbeteren. Tijdens Pasen is ons kamp waar we de muziek en de show voor het eerst samen laten komen en aan familie laten zien en horen.

Kerstfeest 2014 groepsfoto crazy saturday

koningsdag 2015 Soest Jong Beatrix_Hameln 2015_2

Rond Koningsdag starten de eerste echte optredens. De eerste contesten zijn door heel het land, maar ook de straatparades beginnen dan weer. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van de Avondvierdaagse lopers of festivals en speciale gelegenheden.

In de zomer hebben we een tijdelijke stop, zodat iedereen op vakantie kan, en halverwege augustus pakken we de draad weer op met een gezellig trainingsweekend. Zo werken we toe naar de kampioenschappen in september en streven we  ernaar onze eigen prestatie telkens te overtreffen!

Veel inspanning, maar minstens zoveel ontspanning
Buiten hard repeteren is er bij Jong Beatrix ook nog genoeg tijd om andere leuke dingen te doen. De jaarlijkse ‘VBK Familiedag’ is binnen de vereniging bijvoorbeeld erg populair. En de feestavonden (finalsfeest, kerstfeest, sinterklaasfeest, etc.), voorspeelavonden, ‘bonte avond’ op kamp en diverse uitjes verhogen de pret nog meer. In 2014 speelden we bijvoorbeeld voor de koning tijdens de Veteranendag en zijn we naar de Efteling gegaan. In 2015 en 2016 zijn we een weekend lang naar Duitsland geweest om mee te doen aan de Open Duitse Kampioenschappen én om de stad Hameln te bekijken. Maar ook watergevechten, autowas-acties en vlooienmarkten houden zijn leuke bezigheden naast het muziek maken.

 Efteling 2014

5 gratis lessen
Wil je een keer komen kijken? Kom dan gerust langs! Stuur vooraf even een mailtje zodat we je rond kunnen leiden: info@jongbeatrix.nl. En weet je nog niet wat je het leukste lijkt om te doen, kom dan 5 gratis lessen volgen en probeer alles gewoon een keer uit.

Hopelijk zien je we snel!