Toeters, trommels, vlaggen, zwaarden en bazookas…

… en piano’s met stokjes. Dat is wat de meer dan honderd kinderen van naschoolse opvang Bink Hilversum op donderdag 26 oktober hebben mogen ‘bespelen’ tijdens de speciale open dag van Jong Beatrix.

Om elf uur werden de deuren geopend voor de eerste groep kinderen. Onder het genot van een glaasje limonade werd er verteld wat wij allemaal doen bij Jong Beatrix, en een filmpje maakte dat nog veel duidelijker voor de meeste kinderen.

Workshops
In groepjes werd er daarna een bezoek gebracht aan de verschillende onderdelen van Jong Beatrix; de brass (onze toeters), het frontensemble (de xylofoons en marimba’s), de color guard (vlaggen, sabels en rifles) en het percussion (de trommels). Daar mochten de kinderen de instrumenten en het materiaal van de color guard (zwaarden en bazookas volgens één van de kinderen) uitproberen.

Soms leidde dat tot verrassende ontdekkingen; waarbij de ene groep soms wat meer talent voor het ene onderdeel leek te hebben, dan voor het andere.

Op het eind van de ochtend of middag mochten alle kinderen nog even terug naar de grote zaal, waar het eindfilmpje werd getoond, zodat ze konden zien waarvoor er bij Jong Beatrix zo hard wordt geoefend. En dat er popcorn en limonade bij werd geserveerd, maakte het natuurlijk nòg leuker.

Nieuwe leden?
Natuurlijk vind niet iedereen hetzelfde leuk, en soms wil je gewoon liever voetballen of op ballet. Maar het was leuk om te zien dat er toch een groot aantal kinderen zelf al aangaf een van de onderdelen zó leuk te vinden, dat ze graag met papa en/of mama terug zouden komen.

Vervolg op zaterdag 28 oktober!
En voor de papa’s, mama’s of verzorgers: dat terugkomen kan al heel snel. Want op zaterdag 28 oktober bent u in ons gebouw op de Neuweg/hoek Bosdrift van harte welkom. Ons team is dan van 10.00 – 12.00 uur aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Zien wij u daar?!


Foto’s: Karel-Willem Jaarsveld