In Memoriam Bas van Asselt

Vandaag bereikte ons het treurige bericht dat oud Beatrix Band lid en erelid Bas van Asselt op 18 september op 88 jarige leeftijd is overleden.

Bas was al lid van Beatrix tamboer en pijperkorps rond de oprichting in 1946. Hij speelde daar pauk. Later is hij trombone gaan spelen bij de Beatrix Band. Naast zijn lidmaatschap is Bas met name bekend en zeer gewaardeerd als bestuurder bij de Beatrix Band in de gloriejaren 70 tot begin jaren 80. Ook zijn werk als commissaris materiaal en het regelen van de oude kranten en de oliebollen hebben veel bijgedragen aan de vereniging. De allereerste vrachtwagen van Beatrix was overigens de groentewagen van de familie Bongenaar waar Bas werkte. Op zaterdag hielpen enkele leden van de Beatrix Band Bas snel om de groenten in de wijk af te leveren met de vrachtwagen. Daarna werden snel de groentekisten uit de rekken van de vrachtwagen gehaald en was de vrachtwagen klaar voor gebruik voor de Beatrix Band

Een mooie herinnering is de befaamde “Boerenkool avond” in de jaren 70. Dit was echt een kindje van Bas. Samen met Ludwig de Boer en Jan Snel verzorgden zij de jaarlijkse boerenkool party, die altijd druk werd bezocht. Naast Beatrix had Bas een grote liefde voor tafeltennis en het eiland Texel.

Namens Beatrix’ Hilversum wensen wij zijn kinderen Linda en Dirk veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Bas zal aankomende vrijdag om 12.30 uur worden begraven op het Zuiderhof in Hilversum.